DILA IZNENADILA

Hajduku bolan poraz na Poljudu od Gruzijaca!

01.08.2013 u 22:55

  • +10

3. pretkolo Europske lige, Hajduk - Dila Gori

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka izgubili su na domaćem terenu u prvoj utakmici trećeg pretkola Europske lige od gruzijske Dile Gori, rezultatom 1:0

Tudorova momčad doživjela je svoj prvi poraz sezone. Nakon solidne igre u Superkupu te prvim kolima MAXtv Prve lige, Splićani su protiv neugodnih gruzijskih tehničara spušteni na zemlju.

Dvoboj je po vrlo lošem terenu na Poljudu počeo jalovim napadima domaćih nogometaša, koji u prvih deset minuta nisu uspjeli svoju dominaciju pretvoriti niti u jednu ozbiljnu priliku. Gruzijci su se nakon toga oslobodili i počeli prijetiti. Svoj su trenutak dočekali u 24. minuti, nakon akcije Gongadzea, čije je ubacivanje Iluridze pretvorio u vodeći pogodak za Dilu Gori.


Hajduk je nakon primljenog pogotka ozbiljno pritisnuo, a u 34. minuti Vršajević je dobio sjajnu loptu u prostor od Caktaša, ali očajno je pucao u izglednoj situaciji. U završnici prvog dijela Maglicin udarac Kizaneišvili je izvadio s gol crte, a udarac Caktaša iz velike daljine pogodio je spojnicu prečke i stative.

U ozbiljne probleme splitski klub je upao u 65. minuti. Tada je Jozinović dobio drugi žuti karton i Hajduk je do kraja morao igrati s deset igrača. No, pet minuta kasnije i Kizaneišvili je pocrvenio na isti način, pa se omjer snaga na terenu izjednačio.

U završnom dijelu utakmice Splićani nisu pronašli način kako zabiti gostima. Najbliže je bio Kiš koji je u 85. minuti pucao iz blizine glavom, no Revišvili mu je odlično obranio te osigurao pobjedu svojoj ekipi, a Hajduk čeka težak posao u uzvratu u Gruziji.

Europska liga, 3. pretkolo:

Hajduk – Dila Gori 0:1 (Iluridze 24)