BAVARCI SLAVE 2:0

Bayern slomio Juventus, Mandžina asistencija

02.04.2013 u 22:42

Bionic
Reading

U prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka Bayern je u Münchenu svladao Juventus 2:0. Pogotke za bavarsku momčad postigli su Alaba i Müller

Bayern je napravio veliki posao u prvih 90 minuta protiv najtrofejnijeg talijanskog kluba. Zasluženo je stigao do dva gola 'viška' te je napravio veliki korak prema polufinalu najjačeg klupskog natjecanja.

Ono najzanimljivije u prvom poluvremenu dogodilo se već nakon 25 sekundi. Abala je s nešto više od 25 metara opalio, lopta je okrznula Vidala, promijenila smjer i prevarila Buffona za vodstvo domaćina i erupciju Allianz Arene. Prethodno talijanski vratar u Ligi prvaka nije vadio loptu iz mreže 491 minutu.

Gosti su se brzo pribrali i zaprijetili udarcima iz daljine preko Pirla i Vidala, ali to je bilo sve što je 'stara dama' napravila u prvih 45 minuta.

No ni Bayern, osim gola iz prve minute, nije imao nešto posebno. Pokušavali su 'sramežljivo' Mandžukić, Schweinsteiger i Ribery, ali najizgledniju priliku imao je Robben u 32. minuti. Müller je dao povratnu loptu za nizozemskog ofenzivca koji je s desetak metara pucao pored gola.

Uključite se i vi u raspravu oko ove drugih nogometnih tema – registrirajte se na Tribina.hr, informirajte se o vlastitoj reputaciji i sudjelujte u stvaranju sadržaja novog domaćeg nogometnog communityja!


I u drugo poluvrijeme bolje su ušli Bavarci. Alaba je u 48. minuti gurnuo loptu za Mandžukića, čiji je pokušaj iz blizine zdesna iskosa zaustavio Buffon.

Uskoro je Bayern stigao do drugog pogotka. U 63. je Luiz Gustavo nezgodno pucao, Buffon nakratko odbio do Mandžukića koji je odmah nesebično uposlio Müllera, a njemačkom ofenzivcu nije bilo teško s par metara gurnuti loptu u praznu mrežu.

Bayernov prvi gol


Juventus nikako nije mogao ozbiljnije uzvratiti, a kada bi nekako došao do izgledne situacije, na vratima bundesligaša bio je uvijek spremni Neuer. Zapravo, gosti mogu biti sretni što u završnici nisu primili i treći pogodak. Opet je Mandžukić (zamijenjen u prvoj minuti sudačke nadoknade) sjajno proigrao Müllera koji ovoga puta nije bio precizan.

Inače, Juventus se pet puta susretao s njemačkim klubovima u četvrtfinalu i svaki puta je prošao dalje, ali se sada nalazi pred teškom misijom. Za ovakav Bayern morat će pružiti puno više.

Bayernov drugi gol
Liga prvaka, završnica
Bayern Munchen 2 0 Juventus
Strijelci
1:0 D. Alaba (1') 2:0 T. Müller (63')
Sastavi
M. Neuer
Dante
D. van Buyten
D. Alaba
P. Lahm
T. Kroos (16' A. Robben)
L. Gustavo Dias
B. Schweinsteiger
F. Ribery (90' X. Shaqiri)
T. Müller
M. Mandžukić (90' M. Gomez)
G. Buffon
L. Bonucci
G. Chiellini
A. Barzagli
C. Marchisio
A. Vidal
A. Pirlo
F. Peluso (75' P. Pogba)
S. Lichtsteiner
A. Matri (65' M. Vucinic)
F. Quagliarella (65' S. Giovinco)
Žuti kartoni
M. Mandžukić 44'
L. Gustavo Dias 82'
G. Chiellini 54'
A. Vidal 67'
S. Lichtsteiner 76'