LIGA PRVAKA

Mogu li Srna i društvo šokirati Borussiju usred Dortmunda?

05.03.2013 u 11:42

Bionic
Reading

Borussia Dortmund kao veliki favorit ulazi u uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Šahtara, no Darijo Srna i Ukrajinci mogli bi joj pomrsiti račune...

Uoči uzvrata osmine finala Lige prvaka Borussia Dortmund za vikend je u uvjerljivoj pobjedi protiv Hannovera 3:1 odmarala važne igrače. Upravo bi to moglo biti bitno jer su prošlog tjedna također igrali protiv Bayerna u kupu, a da stvar bude još zanimljivija, za vikend ih čeka derbi protiv Schalkea, pa se lako može reći da je ovo deset najvažnijih dana za momčad iz Dortmunda.

Kako i gdje gledati utakmicu?

Osim na kanalima Arenasporta, članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose uživo pratiti u sklopu tog community portala. Spomenute utakmice možete gledati i na Match.tportal.hr (pay per view online servis). Korisnici usluge MaxTV To Go (usluga web & mobile) također mogu gledati utakmice na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalaze na putu.

Trener Klopp nakon remija 2:2 u Donetsku u prvoj utakmici bio je zadovoljan:

'U prvoj smo utakmici ostvarili dobar rezultat, a u uzvratu će nam biti lakše zato jer ih sada bolje poznajemo pa možemo popraviti neke stvari. Međutim isto vrijedi i s druge strane, oni sada bolje poznaju nas, pa je teško reći da netko tako ostvaruje prednost. Mi nismo još bili u poziciji da igramo u ovoj fazi Lige prvaka, ali naravno da je to motivirajuće. Međutim mislim kako ispadanje ne bi bila tragedija. Sezona ne bi bila izgubljena, jer i dalje možemo izboriti drugo mjesto, o kojem smo prije samo tri godine samo sanjali', rekao je trener domaćih koji je vidno želio smanjiti pritisak na svoje igrače.

Što se igrača tiče, svi su spremni osim Matsa Hummelsa, što će biti odluka u posljednji trenutak, a iako je imao nekih problema nakon utakmice protiv Hannovera, ponovo je spreman Piszczek. Trenera domaćih posebno može veseliti forma Roberta Lewandowskog, koji je zabio pogodak u svih šest susreta u kojima je igrao nakon zimske pauze, uključujući susret u Donjecku, piše Dvoznak.com

U momčadi Šahtara nema puno promjena u odnosu na prvu utakmicu osim toga da im je napokon počelo prvenstvo. I u prvoj utakmici nastavka Premier lige, ujedno generalnom testu pred ovaj dvoboj, pokazali su svoju dominaciju više nego uvjerljivo svladavši momčad Volyna.

Sve oči usmjerene su samo prema ovom susretu, jer Šahtar već više sezona dokazuje da je velika europska momčad, ali ne uspijeva ništa više napraviti u Ligi prvaka od prolaska skupine. Do sada su već pokazali da nisu momčad koju treba lako otpisati, osobito protiv jakih protivnika poput Chelseaja i Juventusa, jer su na oba gostovanja odigrali iznadprosječne utakmice bez obzira na ishod.


Rezultat je to prije svega jake ofenzivne igre, čak i izvan svog terena, a u posljednjih 11 gostovanja u Ligi prvaka postigli su čak 22 pogotka, što nikako nije slučajnost. Luiz Adriano, Mhitarjan, Texeira i novi igrač Taison, čak i bez Williana koji je otišao ove zime u Anži, napadačka su rješenja koja se dokazano mogu nositi sa svakim protivnikom.

'Spremni smo na sve. Gledali smo više puta prvu utakmicu i pokušat ćemo iskoristiti sve mane u igri Borussije. Za nas je bila važna i utakmica s Volynom, dobro je ponovno biti u natjecateljskom ritmu. U onoj prvoj utakmici tek smo započinjali službeni dio nastavka sezone, a oni su iskoristili naše neopreznosti. Da se razumijemo, Borussia je u ovom susretu favorit, jedna je od najjačih momčadi u Europi, ali rekao bih da su naše šanse visokih 40 posto. Mi ćemo se boriti do zadnje sekunde i vjerujem da ćemo proći dalje', kaže Darijo Srna

U prvi sastav se nakon odrađene suspenzije vraća važan branič Kučer, a svoje mjesto u sredini terena od prve minute trebali bi dobiti Fernandinho i Taison koji su pošteđeni u susretu s Volynom. Postoji mogućnost da na teren odmah izađe i Douglas Costa, strijelac jednog pogotka iz prvog susreta s Borussijom i strijelac protiv Volyna.