GALATASARAY VODIO, ALI...

Drogba se vratio, Schalke odnio bod iz Turske

20.02.2013 u 23:01

Bionic
Reading

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka nogometaši Galatasarayja i Schalkea su u Istanbulu odigrali 1-1. Drama se tako seli na uzvrat, koji će se igrati u Gelsenkirchenu

Posve otvorena utakmica se od prve minute igrala na stadionu Türk Telekom. Schalke se postavio hrabro, napadao je kao da se igra u Gelsenkirchenu, ali je prvi pogodak ipak pao na drugoj strani.

Nakon što je dva puta lopta doslovno plesala po vratarskoj liniji domaće momčadi, uslijedila je sjajna akcija Galatasarayja u 12. minuti. Drogba je dodao Inanu, ovaj je pronašao Bureka Yilmaza koji je petom prebacio dvojicu suparničkih čuvara i potom s deset metara doslovno zakucao loptu pod gredu.

Za Yilmaza je ovo bio sedmi pogodak u ovosezonskoj sedmoj utakmici Lige prvaka.

Vrlo brzo nakon toga je Galatasaray mogao povesti i 2-0, ali je udarac Altintopa, na nesreću domaćina, završio na gredi.


Schalke je, globalno gledano, i dalje bio aktivnija momčad koja je napadala s više igrača, bivala opasnija, dok je domaćin prijetio iz kontre. No upravo je iz takve akcije, iz kontre, Schalke izjednačio u 45. minuti. Najbolji gostujući igrač Farfan je lijepo provukao loptu kroz dvojicu domaćih igrača prema Jermaineu Jonesu koji je sam pred Muslerom lako pogodio mrežu za 1-1.

U nastavku se i dalje igrala otvorena utakmica, s tim da je Galatasaray krenuo nešto žešće prema suparniku. No, istureni Didier Drogba nije bio pretjerano opasan svojim udarcima, već je bio daleko opasniji kao asistent. Najbolju šansu je propustio strijelac Yilmaz u 77. minuti koji je nakon dodavanja Drogbe pucao tik pored stative gostujućih vratiju.


I tako, unatoč dosta šansi, do kraja nije bilo pogodaka, ali šanse ostaje gotovo podjednake i prije uzvratne utakmice.

Za Schalke je ovo bila peta utakmica zaredom bez pobjede (tri remija i dva poraza), no ovaj je remi definitivno daleko bolji nego slični rezultati u Bundesligi, u posljednje vrijeme.

Liga prvaka, Završnica
Galatasaray 1 1 Schalke 04
Strijelci
1:0 B. Yilmaz (12') 1:1 J. Jones (45')
Sastavi
F. Muslera
S. Inan
A. Riera
S. Kaya
S. Sarioglu (83' U. Bulut)
F. Melo
H. Altintop (66' E. Eboué)
B. Yilmaz
D. Nounkeu
W. Sneijder (45' N. Amrabat)
D. Drogba
T. Hildebrand
R. Neustädter
S. Kolasinac
B. Höwedes
M. Höger
J. Farfan
J. Matip
J. Draxler (84' T. Barnetta)
J. Jones
M. Bastos
K. Huntelaar (75' T. Pukki)
Žuti kartoni
F. Muslera 17'
N. Amrabat 48'
D. Nounkeu 68'
S. Inan 90'
J. Jones 35'
S. Kolasinac 78'
M. Höger 87'