FRANCUSKI MEDIJI

'Dinamo je najgora momčad i blagoslov za PSG'

06.11.2012 u 11:40

Bionic
Reading

Francuski mediji velik prostor posvetili su utakmici četvrtog kola Lige prvaka između PSG-a i Dinama. Naravno, ponajviše zbog svojeg predstavnika, a ne hrvatskog prvaka, o kojem se piše u negativnim tonovima

I dok trener Parižana Carlo Ancelotti i njegovi igrači poput vratara Salvatorea Sirigua pozivaju na oprez i govore da Dinamo nije loša momčad i nije slučajno u Ligi prvaka, francuski novinari svojim čitateljima serviraju drugu priču.

Tako L'Equipe piše o Dinamu kao o jako lošoj momčadi koja je bila nemoćna i u Zagrebu te smatra da bi sve osim pobjede bilo strašno za najbogatiju francusku družinu.

Slično razmišljaju i u France Footballu u kojem smatraju da bi s novim bodovima PSG napravio velik korak prema nokaut fazi. Za hrvatskog prvaka navode negativni niz od devet poraza u Ligi prvaka te da je Dinamo još bez postignutog gola.

Zaključuje se da 'modri' nisu na razini PSG-a, kako je Dinamo idealan za poticaj nakon prvenstvenog posrtaja i kako je za pobjedu dovoljno odigrati utakmicu na razini na kojoj Parižani trenutačno jesu.

Le Parisien piše da PSG ima obvezu dominirati protiv najgore momčadi u skupini. Smatra se da je dolazak hrvatske momčadi na Park prinčeva nakon kiksa u prvenstvu poput blagoslova. U pobjedu se ne sumnja.