KRVAVO U PARIZU

Pogledajte tučnjavu Boysa i francuskih huligana

06.11.2012 u 10:53

Bionic
Reading

Krvavu uvertiru u večerašnji ogled PSG-a i Dinama priredili su navijači obiju momčadi na ulicama Pariza. Naime, u noći s ponedjeljka na utorak došlo je do obračuna, a jedan je navijač zagrebačkog kluba teško ozlijeđen. Pritom su 24 navijača uhićena

Iako je francuska policija zabranila ulazak Bad Blue Boysa na Park prinčeva, navijači zagrebačkog kluba nisu odustali od putovanja u Pariz, u kojem će se večeras igrati dvoboj četvrtog kola skupine A između domaćeg PSG-a i Dinama.

Nažalost, očito je dolazak u Pariz bio motiviran sukobima s jednom od ekstremnijih navijačkih skupina. Tijekom noći s ponedjeljka na utorak evidentiran je prvi (nadamo se i zadnji) sukob navijača, a epilog je teška ozljeda jednog navijača zagrebačkog Dinama, dok je 24 ljudi uhićeno, izvijestila je policija koja je intervenirala na popularnom noćnom okupljalištu na Trgu Bastille i uspostavila mir nešto prije ponoći.

Jedan je svjedok izjavio kako se kod hrvatskog navijača radi o 'prilično ozbiljnoj ozljedi prsa', a da su 'u okršajima u središtu Pariza korištene dimne bombe i teleskopske palice', prenosi francuski portal Francetvinfo.

Jednom je ozlijeđenom navijaču pomoć pružana u vatrogasnom vozilu, a drugi je odvezen kolima hitne pomoći. Navodno su većina od uhićenih Dinamovi navijači, od kojih je dio odveden u policijsku postaju u 11. arondismanu.

Prema vijestima koje stižu iz Pariza, oko 150 do 200 Bad Blue Boysa uspjelo se 'prošvercati' u grad iako su hrvatske kolege informirale policiju da se velika grupa ekstremnih navijača sprema na put. Nije nevažno spomenuti da su prije dva tjedna isto željeli napraviti i navijači PSG-a, no njihovu skupinu od 80 huligana zaustavila je granična policija na ulasku iz Slovenije u Hrvatsku.