LIVAJA IPAK SLAVIO

Partizan dugo odolijevao pa pao na San Siru

25.10.2012 u 21:21

Bionic
Reading

Nogometaši Lyona ostali su savršeni i nakon 3. kola skupine I Europa lige. U četvrtak je na Gerlandu francuska momčad pobijedila Athletic 2-1 i produbila baskijsku krizu

Nakon pospanog prvog poluvremena, u nastavku su se igrači Lyona i Athletica raspucali. Poveo je domaćin golom Argentinca Lisandra Lopeza u 54. minuti. Izjednačili su gosti preko Gomeza u 79., ali je bolja igra Lyona na kraju ipak donijela radost domaćim navijačima, a za tri boda je zaslužan strijelac Briand u 86. minuti.

Hrvatski nogometaš Dejan Lovren je zauzeo svoje mjesto u početnoj postavi Lyona, te je odradio u obrani svih 90. minuta. Jedinog pravog konkurenta u skupini Lyon ima u praškoj Sparti koja je u ovom kolu svladala izraelski Hapoel Ironi 3-1. Sve je praktički bilo gotovo nakon uvodnih deset minuta kada je Sparta već vodila 2-0 (strijelci su bili Krejči i Kadlec). I tamo je kod pobjednika, u obrambenom redu, svih 90 minuta odradio hrvatski nogometaš - Manuel Pamić.

U skupini H su domaćini došli do identičnih pobjeda od 1-0. Slavili su Inter i Rubin, čime su se i na ljestvici odvojili od konkurencije (Partizan i Neftçi). Inter je na San Siru bacio Partizan na koljena tek u 88. minuti kada je za Beograđane pogubna bila argentinska veza. Diego Milito je asistirao, a Palacio pogodio za 1-0. Recimo da je mladi hrvatski nogometaš Marko Livaja počeo utakmicu u napadu Intera, ali ga je trener Andrea Stramaccioni zamijenio u 52. minuti Javierom Zanettijem.

U ranijem je terminu Rubin kao domaćin pobijedio azerbajdžanski Neftçi istim rezultatom, a strijelac jedinog gola je bio Kasajev u 16. minuti. Inter i Rubin su vodeće momčadi sa po sedam bodova.

Sporting je promijenio trenera prije nekoliko dana (otišao je Ricardo Sa Pinto), ali gubitničkih se navika nije riješio. U skupini G ih je pobijedio Genk s 2-1, makar utakmicu nije vodio novi trener lisabonske momčadi, Belgijac Francky Vercauteren. Genk je do pobjedonosnog gola došao u 88. minuti (strijelac Barda), a recimo da je hrvatski nogometaš Danijel Pranjić počeo u momčadi Sportinga ovaj ogled, ali je i zamijenjen u 58. minuti. Sporting je utakmicu završio sa deset igrača (drugi žuti je u 76. minuti dobio Boulahrouz).

U drugom je ogledu mađarski Videoton na svom travnjaku sa 2-1 pobijedio Basel, pa su tako na vrhu ljestvice Genk sa sedam i Videoton sa šest bodova.

Europa liga, 3. kolo:

skupina G

Genk - Sporting 2-1 (Ceulaer 25, Barda 88 / Schaars 7)
Videoton - Basel 2-1 (Schär 2-ag, Caneira 32 / Schär 90)

Redoslijed: 1. Genk 7, 2. Videoton 6, Basel 2, 4. Sporting 1.

skupina H

Rubin Kazna - Neftçi 1-0 (Kasajev 16)
Inter - Partizan 1-0 (Palacio 88)

Redoslijed: 1. Inter 7, 2. Rubin 7, 3. Partizan 1, 4. Neftçi 1.

skupina I

Lyon - Athletic Bilbao 2-1 (Lopez 54, Briand 86 / Gomez 79)
Sparta - Hapoel Ironi 3-1 (Krejči 7, Kadlec 10, Svejdik 44 / Abuhatzira 76)

Redoslijed: 1. Lyon 9, 2. Sparta 6, 3. Hapoel Ironi 1, 4. Athletic Bilbao 1.