ŽUTI SLOMILI KRALJEVE

Pao nevjerojatan Mourinhov rekord

25.10.2012 u 19:51

Bionic
Reading

Njemačko se prokletstvo za Real nastavilo. Porazom 1:2 od Borussije u Dortmundu Madriđani su ostali na samo jednoj pobjedi u posljednja 24 nastupa na njemačkom tlu. Bilo je to 2001. protiv Bayera u Leverkusenu (3:2)

Da stvar bude gora za Real, Sami Khedira ponovno je ozlijedio zadnju ložu i morat će pauzirati dva tjedna. Loša je to vijest za Josea Mourinha, ali dobra za našeg Luku Modrića, koji je u 20. minuti dvoboja u Dortmundu zamijenio baš ozlijeđenoga Khediru.

Modrić je prema ocjenama medija bio među raspoloženijim igračima Reala. Na Goal.comu bolju ocjenu od njega dobio je samo strijelac Cristiano Ronaldo te vratar Iker Casillas.

'Sad bez problema mogu završiti karijeru, jer ću moći govoriti kako sam pobijedio Real Madrid. Utakmicu ću pamtiti cijeli život', rekao je stoper Borussije, Srbin Neven Subotić.

'Nije sramota izgubiti u Dortmundu, pa Borussia je najbolji njemački klub u posljednje dvije sezone', smatra pak defenzivni veznjak Reala Xabi Alonso.

Nogometaši Borussije prekinuli su i veliki Mourinhov niz. Naime, trener Reala prije Dortmunda posljednji je put izgubio utakmicu u listopadu 2004. godine.

Već se odavno zna da Casillas i Mourinho nisu u idealnim odnosima, a Ikerova izjava da je Del Bosque bolji trener od Portugalca još će dodatno 'produbiti' taj odnos.

Naime, Iker Casillas novinaru Marce otkrio je da će u anketi za najboljeg svjetskog trenera na prvo mjesto staviti nedvojbeno Del Bosquea, pa tek onda Mourinha i Di Mattea.

Heroj Borussije, strijelac odlučujućeg pogotka protiv Reala bio je Marcel Schmelzer, kojemu je to bio tek drugi gol u 194 nastupa u karijeri!

'Njemački izbornik Löw kritizirao ga je posljednjih tjedana, a Marcelu je to bio samo dodatan poticaj', rekao je trener Dortmunda Jürgen Klopp i dodao:

'Igrali smo loše posljednjih nekoliko tjedana, no nisam nikada posumnjao u karakter svojih momaka. To mi je bila jedna od najljepših noći u životu.'

Pad Madriđana u grotlu Westfahlena