TUŽNA ATMOSFERA

Francuski mediji: Je li ovo bila Liga prvaka?

25.10.2012 u 08:22

Bionic
Reading

Francuski mediji uvijek posvećuju dobar prostor svojim klubovima u Ligi prvaka, pa tako i utakmici trećeg kola između Dinama i PSG-a koja je igrana u Maksimiru (0:2)

Le Figaro piše kako je PSG u Zagrebu upisao očekivanu pobjedu i da je do velikog uspjeha stigao bez prevelikog napora. U tekstu se spominje kako su se pariški igrači možda upitali i je li ovo utakmica Lige prvaka jer je stadion za vrijeme himne natjecanja bio gotovo pust. Autor tvrdi kako je PSG kontrolirao susret, a rezultat u korist gostujuće momčadi mogao biti i uvjerljiviji. Za Dinamo piše kako je pokazao malo ili ništa te da ove dva kluba očekuje ponovni sudar za dva tjedna kada bi francuski predstavnik trebao potvrditi superiornost. Le Figaro o 'modrima' dodaje kako ovise o Sammiru kako se slabost nazire u svakom segmentu igre, posebice u zadnjoj liniji.

L'Equipe u svojem izvještaju govori kako je PSG stigao do neophodne pobjede kod domaćina koji je navikao na poraze u Ligi prvaka. Autor navodi kako su Parižani 'pretukli' Dinamo istim rezultatom kao Porto i Dinamo Kijev. I u ovom tekstu se piše o promašenim prilikama PSG-a s kojima je mogao sve riješiti već u prvom poluvremenu te o slabim pokušajima Dinama da razveseli malobrojne navijače.

France Football piše o limitiranoj hrvatskoj momčadi te kako se PSG vraća kući s bodovima. U tekstu se spominje kako je bilo tek sedam tisuća gledatelja i lutrija od 135 tisuća eura (milijun kuna) koja svejedno nije privukla ljude na stadion. Prema njihovom novinaru Dinamo nije uopće bio opasnost za vratara Sirigua, dok su se Ibrahimović i društvo propisno ispromašivali, pa je bilo 'tek' 0:2.

Le Parisien je izašao s naslovom 'PSG lako do slavlja u Zagreb'. Govori se o slavlju bez stresa te kako će glavni zadatak PSG-a u njihovom drugom dvoboju biti doći do novih bodova bez da netko ne nastrada. I tu se govori o tužnoj atmosferi na stadionu. Kako navijači Dinama nisu previše žalili i kako je glasnoća bila jednaka nekoj utakmici na drugoj francuskoj ligi, a ne kao da je riječ o Ligi prvaka. Prema njima kod Dinama je jedino Sammir bio najbolji Dinamov igrač, a zaključak je kako je najvažnije da je PSG ostao u utrci za prolaz.

Dinamo - PSG 0:2