NEMA SUZA NAKON PORAZA

Šimunić: U Parizu ćemo valjda stići i u šoping

Bionic
Reading

Dinamo je protiv PSG-a upisao još jedan 0:2 poraz u ovoj sezoni Lige prvaka. Nažalost, 'modri' su s tim učinkom jedina momčad s nula bodova, ali i bez postignutog gola. Iako su u Maksimiru imali svojih prilika

'Već treći puta 0:2, ali imali smo i mi svoje prilike. Nismo bili koncentrirani pa smo primili golove iz glupih grešaka. Moramo raditi dalje, jer u prvih 30 minuta bili smo dobri i to nam treba biti putokaz za dalje. Klasa su iznad nas', bile su prve riječi Domagoja Vide koji se našao na poziciji defanzivnog veznog.

Prve minute u Ligi prvaka dobio je i Alen Halilović, koji je priznao da je bio pod dojmom, ali da ga to nije ometalo previše.

'Nismo ostvarili ono što smo namjeravali. Što se utakmice u Parizu tiče, znamo da će biti teško, jer PSG je među najboljim momčadima, ali mi moramo pokušati biti što bolji. Respekt? Bilo ga je, ali pomogli su mi suigrači koji su me ohrabrivali', prenio je najmlađi sudionik ove utakmice.

Uključite se i vi u raspravu – registrirajte se na Tribina.hr, informirajte se o vlastitoj reputaciji i sudjelujte u stvaranju sadržaja novog domaćeg nogometnog communityja!


Najstariji pak Dinamov igrač, Joe Šimunić, bio je opet vrlo iskren.

'Jak loše smo ušli u utakmicu, ali vjerujem da smo valjda nešto i naučili. Ovo je najbolje svjetsko natjecanje, mi smo vrlo mlada momčad i u svakoj utakmici možemo nešto naučiti, dobro nam je za iskustvo. Sljedeća utakmica protiv PSG-a? Ha, ništa. Idemo u Pariz, valjda ćemo imati i prilike prije utakmice obaviti šoping', zaključio je Šimunić.

Riječ je dobio trener Ante Čačić, koji je uoči utakmice dobio 'bukvicu' od sportskog direktora Zorana Mamića. Čak se čulo iz Maksimira da bi mu to mogla biti i zadnja utakmica.


'Poslije ovakve utakmice mogu samo konstatirati - pobjeda je otišla na kvalitetniju stranu. PSG je pokazao zašto je favoriziran, najskuplja su momčad u povijesti francuskog nogometa. Nije zgorega priznati da je tu ipak razlika u kvaliteti, to sam govorio i prije natjecanja. Velika je razlika i između dvije lige. Oni su satkani od vrlo iskusnih igrača, koji imaju bogate karijere, a naša je momčad tek u razvoju'.

Osvrnuo se i na svoju taktičku postavu koja je iznervirala Zorana Mamića.

'Ja sam samostalan u slaganju momčadi i kao trener snosim odgovornost da to činim, pa i to činim. Ne znam u kojem kontekstu je Zoran Mamić to rekao, možda je bio iznenađen. Trebao nam je tip igrača poput Ademija pa smo ga našli u Vidi. Trebao nam je blok koji Vida zna raditi. Što se tiče Vrsaljka i Puljića, Vrsaljko je potentan igrač kojemu trebaju utakmice i prema njemu nikad nisam gajio skepsu. Puljić je odradio utakmicu korektno, s obzirom da mu je to prva utakmica. Ima čvrsti pas, skočnost… i osjetio sam potrebu da mu dam priliku, što ne znači da Tonel nije u kadru. Mi iz ove lige moramo izaći s idejom za sljedeću sezonu.'

Za kraj, Čačić je i progovorio Dinamu u Europi na proljeće.

'Kad sam govorio o proljeću u Europi, nisam ga obećao, već sam sanjao o tome i to mi nitko ne može oduzeti. Mi smo u najjačem rangu natjecanja i doći do proljeća je jako teško doći.'

Dinamo - PSG 0:2


Prvih pola sata bio je odličan. Istina, ni poslije nije kiksao, ali ipak je morao po loptu u svoju mrežu. Naravno, riječ je o vrataru Ivanu Kelavi koji se osvrnuo na taktičku postavu trenera Čačića.

'Tako je šef odlučio, imali smo neke polušanse. I nama treba neka mala sreća da nam se odbije lopta u gol, ali se to nije dogodilo. Ipak, Parižani su predobra ekipa i nisu nam dopustili da se previše razmašemo', zaključio je Kelava.

Uz vratara Kelavu, najbolji Dinamov igrač Sammir iznio je svoje dojmove.

'Svi znaju da nam je teško igrati u Ligi prvaka, a priliku za bod imamo u zadnjem kolu protiv kijevskog Dinama u Zagrebu. Moramo ga osvojiti da ostavimo bolji dojam. Danas smo dobro krenuli, imali i neke šanse, ali raspali smo se nakon drugog gola i na kraju – dobro i prošli. A što se Ibrahimovića tiče, što reći… Nikad nisam igrao protiv takvog igrača.'

Liga prvaka, Skupina A, 3. kolo
Dinamo Zagreb 0 2 Paris Saint Germain
Strijelci
0:1 Z. Ibrahimović (32') 0:2 J. Menez (43')
Sastavi
I. Kelava
A. Puljic
J. Šimunić
J. Pivaric
Š. Vrsaljko
D. Vida
M. Kovacic (90' A. Halilovic)
M. Brozovic
Sammir
D. Cop (70' A. Rukavina)
L. Ibáńez (45' A. Calello)
S. Sirigu
T. Silva
A. (45' Z. Camara)
Maxwell
C. Jallet
M. Verratti
J. Pastore
B. Matuidi
M. Bodmer (60' M. Sissoko)
Z. Ibrahimović
J. Menez (77' G. Hoarau)
Žuti kartoni
M. Verratti 10'
B. Matuidi 69'