UEFA BEZ MILOSTI

Hajduk u Europi dvaput bez gledatelja?!

21.10.2012 u 14:56

Bionic
Reading

Delegacija Hajduka putuje u Nyon, gdje će pokušati novim argumentima potkrijepiti žalbu na kaznu od jedne europske utakmice bez gledatelja. No iz Uefe prijete dodatnom kaznom

Navijači Hajduka se odavno šale da je njihov klub najizdašniji sponzor krovne kuće europskog nogomete - Uefe. Nema sezone u kojoj Hajduk ne plati kaznu zbog pirotehnike koju njegovi navijači obilato koriste na tribinama i teško da će se tu nešto tako brzo i bitno promijeniti.

Tako je bilo i ove sezone, tri puta po 30.000 eura kazne i jedna utakmica bez gledatelja epilog su dvaju ogleda sa Skontom i prvog s Interom na Poljudu. Kazna za gostovanje u Milanu još uvijek se čeka, ali sudeći prema količini pirotehnike koju su navijači Hajduka aktivirali na gostovanju u Milanu, Splićani je neće izbjeći.

Hajduk se odavno žalio na kaznu utakmice bez gledatelja i Uefa ih je pozvala u Nyon, na suočavanje sa disciplincima, kako bi iznijeli svoje argumente. No iako će Splićani imati prigodu iznijeti svoje stavove, iz Uefe su im najavili novu kaznu; tako bi umjesto jedne, Hajduk bio kažnjen s dvije europske utakmice bez gledatelja.