'MODRI' DUŽNI 34.500 EURA

Nakon baklji, Uefa od Dinama naplaćuje i rasizam

11.10.2012 u 13:09

Bionic
Reading

Dinamu je ovo već treća kazna zbog huliganskih ispada ove sezone, a ukupan iznos je 84.500 tisuća eura, odnosno više od 600 tisuća kuna

U Dinamo je stiglo pismeno očitovanje disciplinske komisije Uefe na temu rasističkog ponašanja na utakmici doigravanja Lige prvaka Dinamo – Maribor na Maksimiru, a ovoga puta kazna iznosi 34.500 eura, odnosno više od 250 tisuća kuna.

U drugom rješenju koje je stiglo na adresu hrvatskog prvaka u vrlo kratkom razdoblju piše da se 'u 80. minuti utakmice Dinamo – Maribor čulo hukanje dijela navijača Dinama kada je Brazilac koji igra za Maribor izvodio slobodni udarac' te se dodaje 'treba naglasiti da je klub izrazito protiv takvog ponašanja te da je hukanje dolazilo od dijela huligana koji su iskazivali takvo ponašanje kako bi prekinuli susret'.

Iako u rješenju piše da je kazna za takvo ponašanje 20 tisuća eura, u objašnjenju za veću kaznu Dinamu jasno piše: 'S obzirom na činjenicu da je klub u zadnjih pet godina već bio kažnjavan zbog rasizma, ovakvu kaznu smatramo potrebnom i opravdanom kako bi se jasno poslala poruka da se takvo ponašanje više neće tolerirati'.

Isto tako, u rješenju piše da je 'borba protiv rasizma i diskriminacije glavni prioritet Uefe, za koju Uefa primjenjuje nultu točku tolerancije na terenu i na tribinama'.

Podsjetimo, Dinamu je ovo već treća kazna zbog huligana ove sezone. Zagrebački klub platio je već 20 tisuća eura kazne zbog baklji na utakmici protiv Ludogoreca i čak 30 tisuća eura zbog uporabe pirotehničkih sredstava na utakmici Dinamo – Šerif pa je s ovih posljednjih 34.500 tisuća eura ukupan iznos kazni 84.500 tisuća eura, odnosno više od 600 tisuća kuna.