SVI NA PSG

Sve za pun Maksimir: Igrači daju milijun kuna sretniku

04.10.2012 u 16:34

Bionic
Reading

Dinamu već neko vrijeme nedostaje podrška s tribina. U utakmici prvog kola Lige prvaka protiv Porta na maksimirskom stadionu se skupilo tek 4683 gledatelja. Kako bi motivirali navijače da dođu u što većem broju, igrači Dinama došli su na nevjerojatnu ideju

Kako motivirati gledatelje da dođu na Maksimir i bodre Dinamo? Razmišljali su u klubu kako i dosjetili se, točnije dosjetio se mladi Mateo Kovačić. Naime, mladi veznjak Dinama zajedno s kapetanom Kelavom i Šimunićem došao je na ideju da sretnog gledatelja koji dođe na Maksimir i bodri ih protiv moćnog PSG-a nagrade s milijun kuna!

Slična praksa postoji u Ujedinjenim Arapskim Emiratima gdje klubovi svakom gledatelju plate cca. 80 kuna kako bi navijao za svoj klub.

U Dinamu pak, opečeni iskustvom protiv Porta kada je bilo manje od pet tisuća gledatelja, odlučili su se na nesvakidašnji potez. Očito da ni jedan Pastore ili Ibrahimović ne bi mogli napuniti Maksimir, ali valjda hoće ovaj mamac od milijun kuna.

'Smislio sam da vas navijače nagradimo, pošto su igrači tužni jer vas nema na stadionu', kazao je Mateo Kovačić te je ideju predložio kapetanu Kelavi koji se složio s njegovom idejom, ali…

'Imam uvjet, a to je da mi igrači sami skupimo tu milju i da taj novac ide dobitniku', završio je Kelava.