ZADRŽANI U BOLNICI

Dvojica navijača PSG-a izbodena u Portu

03.10.2012 u 21:34

Bionic
Reading

Dvojica navijača PSG-a izbodena su noževima u navijačkim izgredima u Portu uoči susreta drugog kola skupine A Lige prvaka Porto - Paris St. Germain i njihovi životi su ugroženi

Međutim, Francuzi nisu stradali u tučnjavi s navijačima Porta, već navodno u sukobima dviju frakcija navijača pariškog kluba. Prema izvještaju portugalske policije, u sukobima je stradalo sedam osoba, od toga dvije teže, zbog čega su zadržane u bolnici. Do izgreda je došlo u središtu Porta, a u tučnjavi su korišteni noževi, metalne palice te boce.

Zabilježeno je i nekoliko incidenata između portugalskih i francuskih navijača, no policija je brzo uvela red. PSG nije službeno organizirao dolazak svojih navijača u Portugal, no nekoliko stotina je pristiglo u vlastitom aranžmanu.

PSG je najavio kako zbog sigurnosnih razloga neće organizirati niti putovanje svojim navijačima u Zagreb na utakmicu trećeg kola Lige prvaka protiv Dinama 24. listopada.

Pariški klub poznat je po ekstremnim navijačima, a svakako najpoznatija skupina su Boulogne Boysi. PSG već godinama ima problema s huliganima zbog kojih je posljednjih godina platio više stotina tisuća eura kazne te odigrao nekoliko utakmica pred praznim tribinama.