KAKO IZBJEĆI PORAZ

Čačić i Sammir s istim ambicijama u Kijevu

02.10.2012 u 22:07

Bionic
Reading

Na novinskoj konferenciji dan uoči utakmice pred medijima su se u kijevu pojavili trener Ante Čačić te veznjak Sammir. Nakon njihovih iznesenih dojmova momčad je isprobala i travnjak na Olimpijskom stadionu

Hrvatski prvak je stigao u ukrajinsku metropolu gdje ga očekuje druga utakmica u Ligi prvaka. Može li zagrebački Dinamo do bod(ov)a kod svojeg imenjaka?

'Bio bih zadovoljan bodom, najvažnije je ne izgubiti. Naravno, domaćin očekuje tri boda protiv nas, a za tako nešto imaju dosta atributa jer imaju kvalitetnu momčad i promjena trenera donijela im je pozitivan pomak. Ipak, mi nismo ovdje došli bez nade da možemo nešto više napraviti,' priznao je Čačić.

A tko ne bi, jer hrvatski predstavnik prošle, a i ove sezone u ovome natjecanju zna samo za teške poraze.

Kao i trenera tako bi i Sammira zadovoljio samo pozitivan rezultat, a on se osvrnuo na moguće duele na sredini terena s budućim suigračem u reprezentaciji Nikom Kranjčarom.

'Niko je veliki igrač, to se zna, a ja ću dati sve od sebe da budem bolji od njega,' kazao je Brazilac te još jednom iskazao optimizam.

'Došli smo ovdje pobijediti. Bit će teško jer oni igraju kod kuće, ali iza sebe imamo veliku pobjedu protiv Hajduka i ovdje želimo nastaviti pobjednički niz.'

Zanimljivo, bilo je govora i o Jerki Leki koji je nekada nosio dres Kijevljana.

'Žao mi je svakoga igrača, pa i Leke, ali nogomet je kolektivni sport, u kojemu stalno dolaze mlađi, potentniji, brži igrači. Tako je prirodna selekcija eliminirala Leku iz naše momčadi,' kazao je Čačić.

Nakon konferencije igrači Dinama zajedno su odradili trening pod reflektorima olimpijskog stadiona.

Kao i Dinamo tako je domaćin imao svoju posljednju presicu uoči utakmice.

'Gledao sam Dinamo u prvoj utakmici protiv Porta. Moram reći da se Porto itekako napatio u razdoblju do prvog pogotka. Nije to bila za Porto lagana utakmica, niti malo. Dinamo je disciplinirana i dobra momčad koja se u Ligi prvaka pretežno brani, ali ima lijepo izrađenu kontru i polukontru. Imaju brze bočne igrače, dobri su,' rekao je strateg kijevljana Blohin i nastavio:

'Mislim da se dobro pripremamo za ovu utakmicu, znamo puno toga o suparniku. Ali, da, imaju oni dobre individualce, Sammira, Čopa i Rukavinu, dobar je i Vida.'

I za kraj od Blohina.

'Nisam nervozan prije moje prve utakmice u Ligi prvaka. Kao i cijela momčad fokusiran sam na ono što nas čeka u srijedu. Nema odmora, dan i noć sam obuzet Dinamom. Pripremam sebe i moje dečke za tu utakmicu. Možda neposredno prije utakmice ili za vrijeme trajanja budem nervozan, ali sada sam isključivo fokusiran na rad.'