DINAMO DOČEKUJE DINAMO

Sablić brutalno iskren o šansama 'modrih'

02.10.2012 u 09:30

Bionic
Reading

Bivši nogometaš splitskog Hajduka, ali i kijevskog Dinama, Goran Sablić, dao je ekskluzivan intervju za službenu stranicu ukrajinskog kluba u kojem je najavio utakmicu 2. kola skupine A Lige prvaka u kojoj se sastaju dva Dinama – kijevski i zagrebački

Nakon poraza u prvom kolu Lige prvaka od Porta na Maksimiru te pobjede nad Hajdukom u najvećem hrvatskom derbiju nogometaši Dinama doputovali su u Kijev gdje će u drugom kolu igrati protiv kijevskog imenjaka čije boje brane Vukojević i Kranjčar. Pred utakmicu veliki razgovor napravljen je s bivšim igračem ukrajinskog kluba Goranom Sablićem.

Sablić (32) je od 2003. pa do 2010. godine bio član kijevskog Dinama, a u međuvremenu je odradio i jednu sezonu u 'svom Hajduku'. Danas je umirovljeni nogometaš koji se obrazuje za nogometnog trenera.

Nakon prvog kola oba Dinama zabilježila su poraze od kojih je ipak onaj zagrebačkog Dinama bio bolniji s obzirom da je stigao na Maksimiru (Porto 0:2). Dinamo Kijev je pak poražen kod PSG-a s 4:1.

Oleg Blohin je stigao u Dinamo. Slažete li se da je to početak nove ere kijevskog kluba?

Da. Oleg je Ukrajinac i to je ono što je trebalo ovom klubu – domaći trener. Nije teško razumijeti odluku kluba da smijeni Jurija Semina, jer tri godine nije osvojio ukrajinsko prvenstvo, te nije ostavio dubljeg traga u Europi. Nadam se da će sada stvari krenuti nabolje.

Što možemo očekivati od Dinama u prvim tjednima, mjesecima s novim trenerom?

Kao prvo, nakon poraza od PSG-a, mora pobijediti zagrebačku momčad i popraviti svoju poziciju u skupini. Nakon toga se treba vratiti pobjedama u domaćem prvenstvu. Iako je Šahtar odmakao (šest bodova), treba nastaviti igrati i boriti se za naslov. Uvjeren sam da ništa još nije izgubljeno.

Recite nam nešto o zagrebačkom Dinamu.

To je snažan i stabilan klub u Hrvatskoj. Nastoje igrati tehnički dotjeran nogomet. Što se igračkog kadra tiče, momčad je sastavljena od poletnih mladića, ali tu je i nekoliko iskusnih igrača poput Šimunića i Tonela.

Eksperti tvrde da je Dinamo (Zagreb) autsajder u skupini A. Slažete li se?

Da slažem se. Zagrepčanima nedostaje međunarodnog iskustva i posljednjeg dana prijelaznog roka ih je napustio Milan Badelj. Dok je pronađu novog vođu na travnjaku ne mogu računati na veliki rezultat. Mislim da je Kijev bolji na svim pozicijama i da jednostavno mora pobijediti. Štoviše, uvjeren sam u tri boda bijelo-plavih.

Planirate li doći na utakmicu?

Ako će moj dobar prijatelj Jerko Leko putovati u Kijev onda da.

Utakmica dvaju Dinama na rasporedu je u srijedu s početkom u 20:45.