LIGA PRVAKA

Super uvjerljivi PSG, Real 'okrenuo' City

18.09.2012 u 22:40

Bionic
Reading

U prvim utakmicama prvoga kola Lige prvaka gosti su osvojili čak 10 bodova. Ljepotica kola odigrana je na Santiago Bernabeuu gdje je Real dvaput stizao vodstvo Manchester Cityja i na kraju stigao do pobjede

Osim utakmice Dinama i Porta na Maksimiru, na stadionima diljem Europe odigrano je još sedam utakmica prvoga kola Lige prvaka. Statistički gledano, gosti su osvojili čak 10 bodova, a zabijena su 22 pogotka.

Real i Manchester City igrali su derbi dana, a na kraju i ljepoticu kola, barem kad su u pitanju odigrane utakmice. City je vodio s 1:0 i 2:1, no na kraju je izgubio s 3:2. Edin Džeko je zabio za vodstvo Engleza u 69. minuti, nedugo nakon što je ušao u igru, a izjednačio je Marcelo osam minuta kasnije. Golijada je nastavljena novim vodstvom gostiju, u 85. minuti zabio je Kolarov, pa je dvije minute kasnije izjednačio Benzema, a pobjedu Realu osigurao je izvrsni Cristiano Ronaldo u 90. minuti.

Luka Modrić odigrao je posljednjih 15-ak minuta utakmice i može ga veseliti činjenica da je tek nakon njegova ulaska madridski klub počeo poentirati.

PSG je pobjedom nad kijevskim Dinamom od 4:1 potvrdio da je ljetni šoping bio vrlo učinkovit i da će se na Parižane itekako morati pripaziti. Ibrahimović je načeo mrežu gostiju iz Ukrajine u 19. minuti, desetak minuta kasnije već je bilo 2:0, a u 32. minuti i super uvjerljivih 3:0. Strijelci su bili Thiago Silva i Alex.

Pogodak Velosa u 87. minuti, kojim je Dinamo smanjio na 1:3, nije ništa promijenio na dojmu, štoviše Pastore je u prvoj minuti sudačke nadoknade vratio prednost na plus tri. Za Dinamo je Niko Kranjčar igrao do 77. minute, a Ognjen Vukojević je ušao u igru u 53. minuti.

Ibra za povijest

Zlatan Ibrahimović je postao prvi čovjek u povijesti koji je u Ligi prvaka nastupio sa šest različitih klubova (Ajax, Juventus, Inter, Barcelona i Milan), a nakon rutinski izvedenog penala postao je i prvi čovjek koji je postigao pogotke u šest različitih dresova.

Zvone Boban je ovih dana izjavio kako je aktualni AC Milan najlošiji u zadnjih 25 godina, a njegove riječi se nakon susreta kontra Anderlechta pokazuju kao - proročanske. Talijani nisu uspjeli zabiti pogodak, pa iako ga nisu niti primili, ne mogu biti zadovoljni. S konačnih 0:0 Belgijci putuju kući pjevajući!

Borussia iz Dortmunda na svom je travnjaku ugostila Ajax i do slavlja stigla tek u 87. minuti, nakon pogotka Levandowskog, dok je Malaga pomalo iznenađujuće lako svladala super bogati ruski Zenit s 3:0. Dvaput je strijelac bio Isco, a jedan gol je zabio Saviola.

Londonski Arsenal slavodobitno je prošao kroz Montpellier i pobjedom 2:1 osvojio sva tri boda. Sve važno uz golove dogodilo se u prvih 18 minuta: prvo su domaćini poveli nakon realiziranog penala Belhande u 9. minuti, onda je Podolski u 16. minuti izjednačio, a dvije minute kasnije za pobjedu je pogodio Gervinho.

Na kraju, u Pireju je Olympiacos ugostio njemački Schalke 04 i na žalost fanatičnih navijača izgubio s 1:2. Poveli su gosti preko Howedesa u 41. minuti, izjednačio je Abdoun u 58, a na konačnih 1:2 postavio je Huntelaar samo minutu kasnije.