LOV NA BODOVE I PREMIJE

Canjugina Croatia bila je darežljivija

18.09.2012 u 10:49

Bionic
Reading

U Ligi prvaka je u svakoj utakmici veliki novčani ulog, pa tako i na ovoj u Maksimiru između Dinama i Porta. 'Modri' dečki se bore za bodove, ali i premije

Igrači hrvatskog prvaka ne igraju samo za bodove, nego i da popune klupsku blagajnu te sebi priskrbe premije za remi ili pobjedu.

Ukoliko Dinamo u prvom kolu svlada Porto, na njegov račun sjest će dodatni bonus od UEFA-e od čak milijun eura, a ukoliko utakmica završi remijem, svaka momčad zaradit će pola milijuna eura.

Naravno, nešto će 'ušićariti' i sami nogometaši. Ipak, to je manji dio financijskog kolača. Njihova premija je za bod po tri tisuće eura, a za cijeli plijen po devet tisuća eura.

Lijep iznos, ali ni približno velik kao u zlatna vremena kada se dijelilo šakom i kapom, a u Maksimirskoj 128 je vladao Zlatko Canjuga.

Tada su igrači za trijumf u Ligi prvaka dobivali po 25 tisuća njemačkih maraka, a onda se za te novce moglo kupiti nešto za što je danas potrebno izdvojiti 50 tisuća eura.

Spomenimo kako su nogometaši Dinama već zaradili po 50 tisuća eura zbog ulaska u Ligu prvaka. Sam plasman u elitno natjecanje donio im je po 35 tisuća eura. Još su dobili po 15 tisuća eura za osvajanje dvostruke prošlosezonske krune, a isplaćivanje te premije je bilo uvjetovano ulaskom kluba u Ligu prvaka.

Utakmicu Dinamo - Porto u utorak (20.45 sati) možete gledati na kanalu Arenasport 1 i na Match.tportal.hr