DINAMO JE SPREMAN

Čačić optimističan: Ne želimo biti prolaznici u Ligi prvaka

17.09.2012 u 12:25

Bionic
Reading

Dan uoči otvaranja Lige prvaka u sklopu kojeg će na Maksimir u 20.45 istrčati Dinamo i Porto. Ogled su najavili domaći strateg Ante Čačić te pouzdani stoper Tonel koji ovim dvobojem spaja svoj prvi i posljednji klub dosadašnje karijere

Čačić je zadržao svoj samouvjereni gard i obrazložio u čemu vidi prednost ovog sastava pred lanjskim koji je porušio većinu negativnih rekorda Lige prvaka.

'Lani nas je Real sve prevario i nakon dobrog izdanja Dinamo je u sve utakmice kretao otvorenog garda. Svi smo vidjeli kako je to završilo i tu školu sada moramo naplatiti. Cilj je ove godine biti sudionik, a ne samo prolaznik i pokušati se dovesti u situaciju da prezimimo u Europi što sam najavio već i tijekom predstavljanja na početku', kazao je trener i, razumljivo, nije otkrio prvi sastav.

Što može Dinamo?

Dinamo-Porto; mogu li plavi barem do boda?

Uključite se u raspravu na portalu tribina.hr

'Još imam neke dileme, ali početni sastav načelno znam. Jasno, neću ga izdiktirati. Ne možemo se postaviti kao u domaćoj ligi, jer Porto je moćan u svim linijama, ali svih 90 minuta moramo biti agresivni, živi i budni te stvoriti situaciju da od ovog dvoboja napravimo dvosmjernu utakmicu. Više je puteva prema tom cilju, a utorak ćete vidjeti koji sam ja odabrao. Reći ću igračima da moramo zabiti dva gola, jer to je jedini način da ispunimo svoju ambiciju, odnosno izbjegnemo poraz.'

Tonel je svojedobno bio Portov junior, a danas je Dinamov prvotimac. Ipak, previše je iskusan da upada u emotivne zamke i, čini se, vrlo mirno dočekuje važan ogled.

'Bit će teško za Dinamo, ali vjerujem da će biti teško i Portu. Oni skoro tri tjedna nisu odigrali službenu utakmicu, i to u ovoj fazi sezone i selekcije koja je uvijek na snazi u Portu, može biti važan podatak. Nisu kao Real, ali su velik klub koji igra odličan, atraktivan nogomet i očekujem veliku utakmicu uz fantastičnu atmosferu na tribinama', rekao je bivši portugalski reprezentativac koji će ove zime vrlo vjerojatno napustiti Dinamo te završio:

'Porto nije kompletan, ali njihovi izostanci neće nam puno pomoći, jer tamo uvijek ima 25 izvanrednih igrača koji su u svakom trenutku spremni dokazati veličinu svog kluba. Drago mi je da je Šimunić uhvatio vrhunsku formu i vjerujem da ćemo odlično surađivati u zaustavljanju opasnosti koja nas očekuje.'

Čačić je dodao da će momčadi biti puno lakše ako će na tribinama 'igrati' njihov 12. igrač, a klupska služba se pohvalila dopisom iz Uefe koja je njihovu službenu stranicu svrstala na osmo mjesto od 32 sudionika Lige prvaka. Kamo sreće da i na terenu završi barem slično.