POGLEDAJTE ZAŠTO

Dan žalosti u jednom dijelu Beograda

31.08.2012 u 11:44

Bionic
Reading

U četvrtak navečer jedan dio Beograda je slavio, a drugi očajavao. Partizan je prošao u Europsku ligu, a Crvena zvezda ispala u nevjerojatnoj završnici

'Bajko uprskao Bajku', 'Katastrofa', 'Šok na kraju', 'Drama sa užasnim krajem', samo su neki od naslova srpskih novinara poslije uzvratne utakmice četvrtog pretkola Europske lige između Bordeauxa i Crvene zvezde.

'Crveno-beli' su vodili 1:0, imali su kod 1:1 i igrača više, zabili su za 2:2 u 90. što im je donosilo prolaz i sve su to uspjeli prosuti. Francuzi su stigli do pobjede u trećoj minuti sudačke nadoknade.

I to iz jedanaesterca kojem su prethodile tragikomične reakcije gostujućih nogometaša. Prvo je stoper Maksimović traljavo opalio po lopti, a nakon njega je i Bajković nepotrebno blizu korner linije srušio Bordeauxovog napadača.

I dok je polovica Beograda tugovala, druga polovica imala je razloga za dvostruko slavlje. Partizanovi navijači sigurno su uživali u europskom slomu gradskog rivala, a uz to je njihov klub prošao u Europsku ligu. Nakon poraza kod Tromsa 3:2 na svojem stadionu je slavio (1:0) golom Ivanova u 75. minuti.