SKOMINI SUPER-KUP

Spornom Slovencu UEFA ukazala veliko povjerenje

29.08.2012 u 15:04

Bionic
Reading

Slovenac Damir Skomina sudit će nogometnu utakmicu Europskog superkupa između Atletico Madrida i Chelseaja, koja će ovoga petka igrati po posljednji put na stadionu u Monacu

Skomina (36) je međunarodni sudac pod okriljem UEFA-e od 2003. godine, a od tada je sudio u 75 europskih utakmica spomenute organizacije. Ako je suditi prema utakmicama iz prošle sezone, nogometaši Atletica i Chelseaja morat će imati jake živce da dočekaju kraj utakmice.

Naime, Skomina je sudio uzvratni susret polufinala Europa lige između Valencije i Atletico Madrida, u kojem je pokazao izravni crveni karton Thiagu zbog preoštrog starta, koji to ipak nije bio. Atletico je ipak slavio rezultatom 1:0 i s 4:2 iz prve utakmice izborio plasman u finale, a kasnije i naslov protiv Athletic Bilbaa.

Drugi sporan susret koji je Skomina sudio bio je onaj između Chelseaja i Benfice u četvrtfinalu Lige prvaka. Riječ je o uzvratnoj utakmici igranoj u Londonu u koju je Chelsea ušao s prednošću 1:0. U konačnici je londonski sastav slavio i u uzvratu s 2:1, a suđenje Skomine je predsjednik Benfice, Luis Felipe Viera, nazvao skandaloznim, te je uložio žalbu UEFA-i, te tražio objašnjenje. I u toj je utakmici Skomina poslao igrača prije vremena u svlačionicu.

Treći 'najpoznatiji' susret Skomine je onaj prvi između Milana i Arsenala u Italiji, završen rezultatom 4:0 u korist momčadi Massimiliana Allegrija. Nakon utakmice je gostujući menadžer Arsene Wenger, u tunelu za igrače, žestoko kritizirao Skominu, što mu je donijelo tri utakmice suspenzije.

Skominini pomoćnici bit će Primož Arhar i Matej Žunič, dok će četvrti sudac susreta biti Bojan Ul.