NOVI ČILEANAC

Dinamo za Ligu prvaka dovodi poznatog simulatora

Bionic
Reading

Prolazak Dinama u Ligu prvaka, ali i neugodna iskustva iz prošlosezonskih nastupa, natjerali su čelnike 'modrih' da se za nove nastupe u najelitnijem klupskom natjecanju ipak pojačaju

Nakon što su prošlog tjedna mnogi mediji izašli s imenom Ivana Klasnića kao mogućim pojačanjem, Dinamovi čelnici zasad su se okrenuli čileanskom reprezentativcu, 21-godišnjem Bryanu Carrascu. Riječ je o igraču Audax Italiane koji je zabilježio tri nastupa te zabio jedan pogodak za reprezentaciju, a u Dinamu će prvu godinu biti na probi. Naravno, ako se dokaže, Dinamo ima pravo prvokupa.

Mladi Čileanac trebao bi popuniti poziciju na desnoj strani, bilo krilu, bilo boku.

'Čestitam mu. Bryan Carrasco je strašan igrač i nadam se da će u Hrvatskoj započeti svoju uspješnu karijeru u Europi', poručio je preko Twittera, a prenose Sportske novosti, Lucas Dominguez, još jedan čileanski reprezentativac.

O ovom igraču su se već raspitivali madridski Real, Udinese, Tottenham i Barcelona, a početkom siječnja čak je stigao u Udinese. No nije se previše zadržao jer nije imao španjolsku putovnicu pa je bio prekobrojni stranac.

Međutim, ono po čemu je Carrasco poznatiji jest simuliranje na dvoboju s Ekvadorom, kada je igrajući za U-20 reprezentaciju uzeo ruku suparnika i njome se udario po licu te pao kao pokošen. Zbog tog je poteza bio proglašen 'simulatorom godine' u izboru Associated Pressa.

No ako je suditi po izjavi Zdravka Mamića, to ipak neće biti jedino pojačanje.

'Sad smo u situaciji da na zimu stvorimo megamomčad, najbolju koja je ikad bila u Maksimiru. Ali idemo sada uživati u Ligi prvaka, sad više nemamo nikakvih imperativa', rekao je za SN Zdravko Mamić.