SAMO NA TPORTALU

Pogledajte sažetke kvalifikacija za Ligu prvaka

23.08.2012 u 13:58

Bionic
Reading

U srijedu navečer igrano je još pet utakmica posljednjeg kvalifikacijskog kruga za ulazak u Ligu prvaka. Za sve one koji nisu imali prilike vidjeti golove, donosimo sažetke tih dvoboja

Osim dvoboja između Dinama i Maribora, u srijedu navečer odigrane su još četiri utakmice 4. pretkola Lige prvaka, a najbolji su posao obavili nogometaši Malage i BATE Borisova…

Andalužani su pred svojim navijačima pobijedili Panathinaikos sa 2:0 i stvorili si lijepu prednost pred uzvrat u Ateni sljedećeg tjedna. Inače, trener grčkog kluba Jesualdo Ferreira prije Panathinaikosa radio je upravo u Malagi, ali je ostvario samo dvije pobjede u deset utakmica. Boravak u Andaluziji nije mu ostao u lijepom sjećanju, a nije ni ova večer.

Martin Demichelis u 17. i Pereira Eliseu u 34. minuti svojim su pogocima doveli Malagu na prag Lige prvaka, iako je klub ovoga ljeta ostao bez nekoliko važnih igrača. Treba napomenuti da je Malaga samo jednom dosad igrala protiv Grka u kontinentalnom natjecanju, u sezoni 2003/4. u Europa ligi je izbacila AEK. Sada joj se smiješi novi grčki 'skalp'.

Uključite se i vi u raspravu o utakmicama Lige prvaka – registrirajte se na Tribina.hr, informirajte se o vlastitoj reputaciji i sudjelujte u stvaranju sadržaja novog domaćeg nogometnog communityja!


Istim rezultatom (2:0) bjeloruski BATE Borisov je kod kuće, uz dva pogotka Vitalija Rodionova, bio bolji od izraelskog Hapoela iz Kiryat Shmone koji je od 70. minute igrao bez isključenog Dušana Matovića.

Ciparski AEL iz Limassola u prošlom je kvalifikacijskom pretkolu izbacio beogradski Partizan, a da to nije bilo slučajno, potvrdio je i u srijedu pobijedivši na svome travnjaku belgijskog prvaka Anderlecht s 2:1. Portugalac Dossa Junior donio je prednost Cipranima u 34. minuti, izjednačio je Deiudonne Mbokani u 62. minuti, ali 11 minuta kasnije je još jedan Portugalac, Melo Rui Miguel, zabio za pobjedu AEL-a. Anderlechtov napadač Milan Jovanović je u 75. minuti dobio crveni karton.

Talijanski Udinese izborio je vrlo dobrih 1:1 na gostovanju kod Sportinga u Bragi. Srbin Dušan Basta je doveo Udinese u vodstvo u 23. minuti, a izjednačio je Brazilac Ismaily.

Liga prvaka, 4. pretkolo, 1. utakmice:

Dinamo - Maribor 2:1 (Čop 10, Badelj 75 / Badelj (ag) 39)
Malaga - Panathinaikos 2:0 (Demichelis 17, Eliseu 34)
BATE Borisov - Hapoel Ironi Kiryat Shmona 2:0 (Rodionov 29, 78)
AEL Limassol - Anderlecht 2:1 (Junior 34, Miguel 73 / Mbokani 62)
Sporting Braga - Udinese 1:1 (Ismaily 68 / Basta 23)