VRATILA SE REPREZENTACIJA

Tomas: Ovo je realna slika hrvatske košarke

05.09.2010 u 16:20

Bionic
Reading

Ni 24 sata nisu prošla od ispadanja hrvatske košarkaške reprezentacije sa Svjetskog prvenstva, a igrači predvođeni izbornikom Vrankovićem već su sletjeli u Zagreb. Nitko nije bio previše raspoložen za neke izjave. Dok igrači mahom nisu zadovoljni, stožer i izbornik tvrde - osim protiv Brazila, igrali smo dobro

Hrvatska izgubila od Srbije 73:72, a košarkaši i cijeli stožer su se vratili u Hrvatsku. U zagrebačkoj zračnoj luci čekali su ih novinari kojima su izrekli neke svoje dojmove.

'Ukić, Popović i ja u jednom smo se trenutku zapitali nije li možda do nas što stalno ovako gubimo utakmice i da bi možda bilo najbolje da se povučemo iz reprezentacije, ali kasnije smo se ipak malo smirili', prenosi 24sata riječi Marka Tomasa koji je priznao da je razočaran nastupom:

'Mi igrači nismo zadovoljni. Dobili smo samo autsajdere poput Irana i Tunisa. Bilo je loših stvari, no ipak smo se nekako skupili protiv Srbije. Nedostaje nam kvalitete. Ovo je realna slika hrvatske košarke, drugi jednostavno imaju bolje igrače.'

Ni Ante Tomić nije krio nezadovoljstvo:

'Ostao je gorak okus, barem meni. Trebali smo bolje igrati. Kad je nešto loše, onda je loše...'

I dok igrači emitiraju svoje nezadovoljstvo, čelnici Košarkaškog saveza sve to gledaju drugačijim očima i tvrde – igrali smo dobro.

'Sve osim Brazila bilo je jako dobro. Momci su se hrabro borili, a izbornik i stručni stožer su neupitni', kazao je po dolasku u Zagreb prvi čovjek saveza Danko Radić, a njegovo mišljenje dijeli i izbornik Josip Vranković:

'Igrači su se ispričavali nakon Brazila jer smo odigrali šokantno loše. Sve ostale utakmice, uključujući i pripreme, odigrali smo dobro', smatra izbornik.