PRIMJER SVIMA

To je momčad! Grci se odrekli svojih premija na SP-u!

29.06.2014 u 18:25

Bionic
Reading

Grčki nogometaši pokazali su istinsku stranu sportaša kada su odbili primiti premije za prolazak skupine na tekućem Svjetskom prvenstvu u Brazilu..

U pismu upućenom Grčkom nogometnog savezu, koje su potpisali svi igrači, Grci su složno odbili i cent premije, jer oni 'na prvenstvu igraju isključivo za svoju državu'. Tražili su da se taj novac od bonusa uloži u izgradnju nogometnog kampa, koji jako nedostaje Grčkoj.

Grci su herojski izborili osminu finala osvojivši drugo mjesto u skupini C. Nakon visokog poraza od Kolumbije 3-0, Grčka je protiv Japana u prvom poluvremenu ostala s desetoricom, ali se u konačnici kvalitetno branila i izvukla remi (0-0). U posljednjoj utakmici za prolazak dalje slavila je protiv Obale Bjelokosti s 2-1, pogotkom u sudačkoj nadoknadi te tako izborila okršaj s Kostarikom.

Podsjetimo i da su premije za plasman na Svjetsko prvenstvo bili veliki razlog u bojkotu afričkih reprezentacija. Nigerijski nogometaši bojkotirali su trening jer su tražili premije za prolazak skupine, Ganci su prijetili da neće ni igrati protiv Portugala ukoliko im se ne isplate premije, dok su Kamerunci još uoči početka Svjetskog prvenstva rekli da neće ni poletjeti prema Južnoj Americi dok im se ne isplati obećani novac.

Hrvatskim nogometašima pripalo je pak 140 tisuća eura svakome za nastup u Brazilu.