SLUČAJ NAMJEŠTANJA

Ovo će u susretu Hrvatska - Kamerun istraživati Fifa!

27.06.2014 u 11:25

  • +18

SP Brazil 2014., skupina A: Hrvatska - Kamerun

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: Warren Little

Bionic
Reading

Nakon prvog kruga Svjetskog prvenstva počele su kolati glasine kako su Kamerunci namjestili utakmicu protiv Hrvatske (4:0). Iako je sve zasad samo na razini spekulacije, pogledajmo neke scene koje će i istražitelji Fife pomnije pogledati

Prije nego je prvenstvo počelo u reprezentaciji Kameruna došlo je gotovo do pobune zbog iznimno malih premija koje im je obećao njihov savez. Možda su si Kamerunci baš utakmicom protiv Hrvatske htjeli malo podebljati bankovni račun, a kako smo već objavili, utakmica se našla pod povećalom Fife, koja će podrobnije istražiti velike kladioničarske dobitke i mogućnost namještanja.

Gledajući samu utakmicu, ovo bi moglo biti pet dvojbenih situacija:

Crveni karton Alexa Songa
Sam Alex Song nakon utakmice se ispričao za ovu situaciju, ali nikad nije objasnio kako se dogodilo da tako prekaljeni profesionalac na ovaj način reagira. Song je ključan igrač sredine terena, spona između obrane i vezne linije, a nije se stekao dojam da postoji zla krv između njega i Mandžukića. Stoga ostaje pitanje što je potaklo njegovu reakciju.

Velike pogreške kod centaršuteva
Vidjelo se to jasno tijekom prvog poluvremena, Kamerunci su redovito prodirali pogotovo po lijevoj strani, ali svi njihovi centaršutevi su bili loši i traljavi, kao i mnoga proigravanja kroz sredinu. To može biti jednostavno zbog nedostatka kvalitete, ali postoje i druge mogućnosti.

Neometani bijeg Ivana Perišića
Nakon što je presjekao ispucavanje vratara, Ivan Perišić sjurio se niz teren i tako postigao drugi hrvatski pogodak. Iako njegov trk zaslužuje sve pohvale, neobično je kako ga niti jedan branič nije preuzeo kada je pobjegao svom čovjek, a i vratar je u ovoj situaciji ispao naivan.


Gol Mandžukića i 'ofsajd zamka'
Kada je Mandžukić postigao pogodak nakon udarca Eduarda, dojam je bio kako je riječ o zaleđu, kojeg ipak nije bilo jer se kamerunski branič, kojeg se samo na trenutak vidi u kadru, iznimno polako, zapravo amaterski vraćao prema centru. Naravno, prvi je podigao ruku signalizirajući zaleđe.

Raspad igre Kameruna
I prethodno je u povijesti ovog natjecanja viđeno da se ekipa 'raspadne na terenu', ali ovo će istražitelji sigurno posebno istražiti, jer se dobar dio drugog poluvremena stvarno činilo da Kamerunci ne postoje na terenu. Namjerno ili slučajno, pitanje je sad…

Sve u svemu, cijela je priča i dalje samo na razini glasine. Ne bi bilo uopće čudno da su Kamerunci jednostavno bili demoralizirani i loši te da je to uzrok svega. Pa ipak, ove će gore spomenute stvari istražitelji sigurno dodatno pogledati.