ČUDESNI PERIŠIĆ

Kakav sprint! Je li Hrvatska dobila svog Garetha Balea?

19.06.2014 u 11:32

Bionic
Reading

Wolfsburgov dvojac Ivica Olić - Ivan Perišić trasirao je put prema uvjerljivoj pobjedi nad Kamerunom. Kod prvog gola Perišić je asistirao Oliću, da bi se za drugog krilni igrač Hrvatske pobrinuo sam zabivši nakon sprinta za vodstvo 2:0

'Najvažnija su bila tri boda, za samopouzdanje. Svi su odigrali dobro, bili željni igre i golova. Nadam se da ćemo biti pravi i protiv Meksika. Nije važno tko asistira i tko zabija, važno je da Hrvatska pobjeđuje', rekao je 25-godišnji Splićanin Perišić te objasnio razloge riskantne asistencije Ivici Oliću.

'Tijesna je bila situacija, mogao sam i pucati, ali učinilo mi se da sam vidio suigrača na toj lijevoj strani'.

No koliko god pobjeda nad Kamerunom od 4:0 bila lijepa i uvjerljiva, neće značiti puno ako u sljedećoj utakmici ne padne Meksiko.

'Meksiko je odličan, gledali smo obje njihove utakmice. Taktički i fizički su moćni, bit će to prava utakmica. Nije nas strah, mislim da smo bolji.'

Dodajmo još kako je priznati sportski portal Goal.com najboljim igračem utakmice, u izboru uredništva i čitatelja, proglasio upravo Perišića uz objašnjenje kako se 'ubio trčanjem za momčad te odlučio utakmicu; najprije asistencijom Oliću, potom i pogotkom za 2:0'.

A s takvim Perišićem, koji nas je bijegom s centra za svoj prvi, odnosno drugi hrvatski gol, podsjetio na još jednog superbrzanca, Velšanina Garetha Balea, Hrvatska i protiv Meksika ima velikih izgleda.

Podsjetimo, Bale je slične golove zabijao na utakmici Tottenhama i Intera u Milanu (kada je zabio hat-trick u porazu 3:4, op. a.), a možemo reći da mu je to bila i 'odskočna daska' za sve što je kasnije napravio u karijeri uključujući i rekordni transfer u Real Madrid.