PRESUDIO SUDAC

Kovač dobio taktičku bitku, ali izgubio utakmicu!

13.06.2014 u 00:17

  • +20

SP, skupina A: Brazil - Hrvatska

Izvor: Screenshot / Autor: tportal

Bionic
Reading

Niko Kovač taktički je i više nego dobro postavio utakmicu, te sredinom drugog poluvremena činilo se kako je Hrvatska potpuno neutralizirala Brazil. Tada je na scenu stupio japanski sudac

Brazil je pobijedio Hrvatsku 3:1, nakon što su naši nogometaši poveli na samom početku utakmice. Kovač se odlučio pomalo i kopirati Diega Simeonea što se formacije tiče, te postavio poprilično zatvorenih 4-4-2, kako bi uspio zatvoriti oba boka, slično kao i Argentinac protiv Real Madrida. To je odlučio pošto se znalo da većina prijetnji dolazi sa strana, gdje ordiniraju Hulk i Neymar, potpomognuti Dani Alvesom i Marcelom.

I upravo je inzistiranje na preklapanju bokova vrlo rano koštalo Brazilce, kada je naprijed ostao Dani Alves, to iskoristio Ivica Olić te sjajno ubacio loptu u 16-erac, u 12. minuti. Tamo je nije na najbolji način dočekao Jelavić, ali njegov je promašaj lopte zbunio Marcela, koji je zabio pogodak svome vrataru. Početak iz snova za našu reprezentaciju…

Nakon pogotka Hrvatske, slijedio je period igre koji je potpuno pripao Berazilu. Treba priznati kako su Brazilci bili značajno bolja momčad na terenu sredinom drugog dijela , a to su okrunili vrlo lijepim pogotkom Neymara u 29. minuti. Na drugoj je strani Jelavić imao finu situaciju, a nakon polukontre, u kojoj su ispala tri naša igrača u duelu, Neymar je s kakvih 20-tak metara pogodio za izjednačenje. Do kraja poluvremena Brazil je ostao bolja momčad, ali rezultat je ostao neriješen.

Drugo poluvrijeme donijelo je prvi period mrtve igre, pa se u prvih 20-tak minuta drugog dijela nije dogodilo gotovo pa ništa. Jedini koji je kod Brazila stvarao probleme hrvatskoj obrani bio je Oscar, a nakon jednog njegovog prodora Fred je pao kao metkom pogođen nakon blagog kontakta s Lovrenom. Dojam je kako je 11-erac bio poklonjen, a potvrdili su to i mnogi komentari na društvenim mrežema. Iz 11-erca je pogodio Neymar u 71. minuti i tako doveo Brazil do prednosti!


Nakon vodstva Brazila, Hrvatska je počela gospodariti terenom, te imala i nekoliko vrlo solidnih prilika, a u pamćenju će ostati poništeni pogodak u 83., te udarac Modrića u 86. minuti. No, kako se Hrvatska morala otvoriti, pozadi je ostalo poprilična količina prostora, te nakon još jedne dvojbene sudačke procjene Oscar je poentirao u sudačkoj nadoknadi vremena.

Taktički gledano, čini se da je Hrvatska bila pa gotovo idealno posložena, ali poneke neopreznosti, neodlučnosti te katastrofalna sudačka odluka odlučile su dvoboj!