NISMO BEZ IZGLEDA

Ovako je dvoboj s Brazilom najavio bivši izbornik Štimac

12.06.2014 u 10:34

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija otvara nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu susretom protiv domaćina, a bivši izbornik Igor Štimac u razgovoru za BBC bio je veliki optimist

Dokaži da si znalac

Ako misliš da svojim nogometnim znanjem i boljom strategijom može pomesti konkurenciju ovo je mjesto za tebe! Priključi se i igraj OVDJE!



Štimac je bio dio reprezentacije koja je 1998. godine u Francuskoj osvojila treće mjesto i ostvarila najbolji rezultat u povijesti hrvatskog nogometa.

'Nastup na Svjetskom prvenstvu 1998. godine je najbolje iskustvo koje smo imali, bila je to najbolja hrvatska generacija svih vremena. Mi smo u to vrijeme imali 7-8 igrača koji su bili među najboljima u svijetu. Dobar dio tih igrača, uključujući i mene, bio je svjetski prvak u Čileu 1987. godine, zajedno smo rasli i igrali. Kako je u Hrvatskoj početkom devedesetih godina započeo rat, nismo dobili priliku pokazati na velikoj sceni što možemo. Šest godina smo čekali na prvi nastup i već u Engleskoj 1996. godine pokazali smo da imamo klasu'.

Bivši hrvatski izbornik smatra da je Hrvatska tada mogla biti prvak svijeta.

'Mogli smo biti i svjetski prvaci. Igrali smo protiv Francuske i poveli, ali jedna smiješna pogreška u obrani nas je koštala finala'.

Što se tiče današnje Hrvatske, Štimac je posebno istaknuo četiri igrača za koje smatra da donose prevagu.

'Današnja Hrvatska ima najmanje četiri igrača svjetske klase. Jedan je definitivno Luka Modrić koji igra u madridskom Realu, zatim Mario Mandžukić iz Bayerna, Ivan Rakitić kao kapetan osvajača Europske lige te konačno Darijo Srna iz Šahtara. Međutim ono što odlikuje Hrvatsku je momčadski duh'.

Štimac vjeruje kako Hrvatska ima šanse protiv Brazila i tvrdi da može čak i do pobjede.

'Hrvatska sigurno ima šanse protiv Brazila, to je nogomet, a u njemu je sve moguće. Hrvatska u ovom susretu nema nikakav pritisak na svojim leđima već priliku koju treba ugrabiti. Da budem iskren, ne smatram Brazil najkvalitetnijom momčadi u ovom trenutku. Ima igrače vrhunske kvalitete, ali tek treba pokazati da je i takva momčad. Zašto Hrvatska ne bi svladala Brazil?'