GUARDIAN EXPERTS' NETWORK

Vaha predvodi svoje nekadašnje krvnike!

  • +98

SP BRAZIL-osobne karte svih sudionika

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: Dennis Grombkowski

Bionic
Reading

Vahid Halihodžić je prije četiri godine trebao voditi Obalu Bjelokosti u Južnoafričku Republiku. No poraz u četvrtfinalu Kupa nacija od Alžira stajao ga je posla. Četiri godine kasnije, Vaha će ipak trenerski debitirati na Svjetskom prvenstvu predvodeći svoje tadašnje krvnike...

Kamal Hassani

piše za portal Competition, medijski partner 2014 World Cup Experts' Network za Alžir.


Alžir je pod njime igrao u formaciji 4-1-4-1, koji se u napadu pretvara u 4-1-3-2. Prvu utakmicu u Brazilu igraju protiv Belgije i očekuje se da će na golu stajati Rais M’Bolhi (CSKA Sofija). Aissa Mandi (Stade de Reims) je vjerojatni desni bek, dok je izvrsna prva sezona u Napoliju otvorila Faouziju Ghoulamu mjesto lijevog beka. U sredini obrane igrat će Madjid Bougherra, kapetan trenutno bez kluba, i Carl Medjani (Valenciennes).


Zadnji vezni će gotovo sigurno biti Tottenhamov Nabil Bentaleb. Ispred njega će igrati Sofiane Feghouli (Valencia) i El Arbi Soudani (Dinamo Zagreb). Interov Saphir Taider i Medhi Lacen (Getafe) trebali bi pokriti desno i lijevo krilo, dok će napad predvoditi Islam Slimani (Sporting Lisabon).

Ovo je četvrti nastup na Svjetskom prvenstvu za Alžirce, koji se nadaju da će napokon uspjeti proći skupinu.

GUARDIAN EXPERTS' NETWORK

Ovaj tekst tportal.hr vam donosi u suradnji s The Guardianom, kao dio 2014 World Cup Experts' Networka.