GUARDIAN EXPERTS' NETWORK

Rusi pod Capellom igraju vrlo zahtjevnu igru

Bionic
Reading

Capellova Rusija uglavnom je nastupala u formaciji 4-3-3. Otkako je preuzeo momčad, slavni Talijan inzistirao je na tri stvari: disciplini, brzini i sinkroniziranom kretanju igrača u momčadi

Dmitrij Girin

piše za dnevni list Sport-Express, medijski partner 2014 World Cup Experts' Networka za Rusiju. Pratite ga na Twitteru: @DmitryGirin  

Vezni igrači Igor Denisov (Dinamo Moskva), Denis Glušakov (Spartak Moskva), Roman Širokov (na posudbi iz Zenita u Krasnodaru) i Viktor Fajzulin (Zenit) ključni su za rusko igranje presinga. Širokovljeva sposobnost priključenja napadu iz drugog plana jedno je od glavnih obilježja ruske ofenzivne igre. Premda je Capello bio uspješan protiv velikih momčadi, poput Portugala, igra na kojoj inzistira vrlo je fizički i taktički zahtjevna, a Rusi su imali problem s ekstremno defenzivnim momčadima.

Igor Akinfejev (CSKA Moskva) na golu, stoperski par Sergej Ignjaševič (CSKA Moskva) i Vasilij Berezutski (također CSKA), kreativac Širokov, desno krilo Aleksandar Samedov (Lokomotiv Moskva) i napadač Aleksandar Kokorin (Dinamo Moskva) su sigurni prvotimci.


Premda je Glušakov krajem kvalifikacija istisnuo Denisova s pozicije zadnjeg veznog, trenutačno je u lošoj formi i Dinamov igrač bi se mogao vratiti u prvi sastav. Aleksandar Keržakov će vjerojatno biti zamjena za Kokorina, a za poziciju na lijevom krilu borit će se Aleksej Ionov (Dinamo Moskva), njegov suigrač iz kluba Juri Žirkov i Oleg Šatov (Zenit).

Najveći je problem Capellove momčadi uzak izbor na poziciji stopera. Ignjaševič i Berezutski kvalitetni su igrači koji se jako dobro nadopunjuju. No ako se netko od njih ozlijedi, Rusija nema dovoljno dobru zamjenu.

GUARDIAN EXPERTS' NETWORK

Ovaj tekst tportal.hr vam donosi u suradnji s The Guardianom, kao dio 2014 World Cup Experts' Networka.

Rusija tportal.hr