NEJEDINSTVO

U Španjolskoj i tukli one koji su slavili

12.07.2010 u 12:02

Bionic
Reading

U slavlju nakon što je Španjolska po prvi put u povijesti osvojila naslov svjetskog prvaka u Barceloni je uhićena 21 osoba, a 74 su ozlijeđene, dok su u španjolskoj pokrajini Baskiji uhićene tri osobe

U Barceloni, glavnom gradu Katalonije, u kojoj se obično ne slave uspjesi španjolskih reprezentacije čak 75.000 navijača okupilo se u središtu grada kako bi na velikom ekranu pratilo finalni susret između Španjolske i Nizozemske.

'Oko 20 tisuća navijača nastavilo je slaviti pobjedu po završetku utakmice, a 21 osoba je uhićena', stoji u policijskom priopćenju.

U neredima koji su uslijedili ozlijeđeno je ukupno 74 osobe od čega 12 policajaca, a 21 ozlijeđena osoba prevezena je u bolnicu.

U Baskiji, još jednoj španjolskoj regiji u kojoj nacionalisti koji žele odcjepljenje imaju veliki utjecaj, uhićene su tri osobe.

Dva muškarca u dobi od 25, odnosno 36 godina, uhićena su u Bilbau. Prvi zbog napada na navijača koji je slavio pobjedu Španjolske i koji je morao biti prevezen u bolnicu, a drugi zbog napada bejzbolskom palicom na skupinu navijača koja se veselila pobjedi.

Još je jedan muškarac uhićen u blizini San Sebastiana zbog napada na navijače od kojih je jedan morao biti prevezen u bolnicu zbog ozljeda glave.

U Madridu je španjolski trijumf slavilo oko 250.000 navijača, a dosada nije prijavljen niti jedan incident.