TO JE DAVID VILLA

Izbjegao amputaciju i lovi 'zlatnu kopačku'

09.07.2010 u 11:49

Bionic
Reading

David Villa je jedna od najvećih zvijezda u JAR-u, a malo je nedostajalo da prvom strijelcu Španjolske u djetinjstvu bude amputirana noga

Prvi napadač 'furije' kao dječak doživio je tešku nezgodu, i to dok je igrao nogomet. Na njega je pao stariji dječak cijelom težinom i doživio je težak prijelom. Nakon nekoliko operacija liječnici su čak razmatrali mogućnost da mu amputiraju nogu, ali na sreću to se nije dogodilo.

U bolnici je ležao gotovo mjesec i pol dana, a desna noga mu je bila u gipsu čak pola godine. Za to vrijeme najveća potpora mu je bio otac Jose Manuel koji mu je svaki dan po dva sata bacao loptu na lijevu nogu kako bi njome naučio što bolje tehnicirati.

Njegov otac je otkrio da David nije bio dobar učenik i da su nastavnici čak tražili da mu se zabrani nogomet, ali ga on tako nije želio kazniti.

'Ne mogu se sjetiti nijednog treninga a da moj otac nije bio sa mnom', rekao je Villa.

Iako ima jednu nogu kraću za dva centimetra, španjolski reprezentativac je jedan od najubojitijih i najskupljih igrača na svijetu, a ove sezone je napustio Valenciju i za 40 milijuna eura stigao u Barcelonu.

Na SP-u Villa ima i priliku da postane najbolji strijelac SP-a, 'zlatna kopačka', a trenutačno je stao na pet pogodaka.