DESETKOVANI BAVARCI

Van Gaal očajan zbog uspjeha 'elfa' i oranja'

06.07.2010 u 16:31

Bionic
Reading

Nogometaši Bayerna uspješni su na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici, ali zbog te činjenice nije previše presretan strateg njemačkog prvaka Louis van Gaal

Dok Njemačka i Nizozemska slave svoje nogometne heroje koji se nalaze u polufinalu SP-a, jedan nizozemski stručnjak koji se nalazi na klupi Bundesligaša sve je nervozniji.

Pripreme Bayerna su u punom jeku, a on ne može računati na čak 11 svojih igrača od kojih su neki nezamjenjivi. Naime, toliko članova Bayernove svlačionice još nije stiglo na pripreme bavarskog ponosa jer se nalaze sa nacionalnim vrstama na završnici turnira u JAR-u.

Čak osam ih je u sastavu 'elfa' (Butt, Klose, Kroos, Lahm, Badstuber, Schweinsteiger, Müller i Gomez), a tri u sastavu 'oranja' (Braafheid, Van Bommel i Robben). Oni bi se trebali priključiti bavarskim treninzima 2. kolovoza.

'Žalim zbog toga jer neću moći dobro pripremiti momčad. To je teško za mene, ali i igrače koji igraju na SP-u. To je veliki problem', bio je jasan Van Gaal.

Trenutačno Bayern na raspolaganju ima samo deset zdravih nogometaša, a početak sezone je 20. kolovoza, kada minhenski prvoligaš dočekuje Wolfsburg.