TRAŽI SE NASLJEDNIK

Razočarani Dunga napušta Brazil

02.07.2010 u 19:50

Bionic
Reading

Četvrtfinalni ogled svjetskog nogometnog prvenstva između Brazila i Nizozemske po svemu sudeći bio je i oproštaj izbornika Dunge od klupe peterostrukih svjetskih prvaka

Na direktno pitanje ostaje li za kormilom brazilske vrste, Dunga je nakon utakmice kazao: 'Svi znamo što slijedi. I kada sam preuzeo reprezentaciju dogovor je bio samo četiri godine', kazao je brazilski stručnjak.

Sasvim očekivano Dunga nije bio previše raspoložen za razgovor. Selecao je na jug Crnog kontinenta stigao kao jedan od najvećih favorita za svjetski naslov, no drugo prvenstvo uzastopce kući se vraća nakon poraza u četvrtfinalu. Prije četiri godine zaustavila ih je Francuska.

'Svi smo užasno tužni. Nitko nije očekivao poraz, posebice nakon što smo prvo poluvrijeme odigrali odlično. U drugom poluvremenu smo ostali bez ritma'.

Dunga je brazilsku reprezentaciju preuzeo 2006. godine nakon što je Carlos Alberto Parreira dobio otkaz. Pod njegovim vodstvom Brazil je osvojio Copa America (2007) i Kup konfederacija (2009).