GOODLUCK POLUDIO

Nigerijski predsjednik suspendirao cijelu repku!

30.06.2010 u 16:28

Bionic
Reading

Predsjednik Nigerije Goodluck Jonathan donio je uredbu prema kojoj se nogometnoj reprezentaciji zabranjuju nastupi u razdoblju od iduće dvije godine

Predsjednik je igrače na jug kontinenta ispratio poručivši im da očekuje osvajanje naslova svjetskog nogometnog prvaka. Čelnik koji živi u svom paralelnom svemiru progutao je gorku pilulu nakon ispadanja 'superorlova' u prvom krugu i uzeo malo vremena za razmišljanje.

U stilu profesora Baltazara vjerojatno je danima šetao po svojoj sobi dok nije pronašao spasonosno rješenje i priopćio ga naciji putem svog aparatčika za sport.

'Gospodin predsjednik je naredio da se Nigerija povuče sa svih nogometnih natjecanja u iduće dvije godine kako bi se moglo reorganizirati stanje u našem nogometu', diktirao je šokiranim novinarima njegov čovjek ima Niboro i obrazložio:

'Takva direktiva nakon lošeg izdanja na SP-u bila je neophodna.'

Može se očekivati, valjda, da će Nigerija u dvije godine u kojima neće nastupati na međunarodnoj sceni stvoriti zastrašujući sastav koji će na idućem SP-u u Brazilu kotirati kao uvjerljivi favorit za osvajanje naslova. Što sve egocentričnim vođama neće pasti na pamet...

Bit će zanimljivo pratiti reakcije iz Fife. I puno manje uplitanje politike u nogomet sankcionirano je zabranama nastupa. Ta mogućnost kažnjavanja sada je isključena jer ih je predsjednik preduhitrio, ali nogometni činovnici sigurno će naći adekvatan odgovor na ovu suludu odluku.