SUSJEDSKI DERBI

Villa slomio granitni Portugal, furija prošla

29.06.2010 u 21:28

Bionic
Reading

Španjolska je pronašla ključ za fantastičnu obranu Portugala i pogotkom Davida Ville ušla u četvrtfinale nogometnog SP-a gdje je čeka Portugal

Španjolci su skoro slomili zube na Portugalu, ali njihovi munjeviti izlasci i krajnje pouzdani vratar Eduardo nisu bili dovoljni da zaustave dobro podmazani Del Bosquetov nogometni stroj.

Španjolska je nizala bezbrojna točna dodavanja i u uvodnoj fazi utakmice složila tri neugodnosti za portugalska vrata. Eduardo je ostao čvrst i situacija se do kraja poluvremena promijenila. Portugal je izišao iz opsade i uzvratio vrlo konkretnim situacijama pred Casillasom. Iker i dašak sreće ipak su sačuvali španjolsku mrežu.

Portugal u prvih sedam poluvremena nije primio nijedan gol i činilo se da će se igrati više od 90 minuta. Ipak, u 63. minuti Iniesta je genijalno gurnuo loptu u prostor, natrčao je David Villa i iz drugog pokušaja svladao sjajnog Eduarda.

Portugal se prvi put našao u poziciji da stiže rezultat i nije se najbolje snašao u novoj situaciji. Ronalda, kojega su poslovično tukli, sudac nije dovoljno zaštitio i bez svog čarobnjaka u pravom izdanju Portugalci su u završnici ostali bez pravog zamaha.

Ipak, nakon njihovog nastupa ostaje činjenica da su u četiri dvoboja zabili samo Sjevernoj Koreji. Istina, sedam golova, ali na tri utakmice ostali su praznih nogometnih pušaka i jedan primljen gol bio im je dovoljan da čekiraju kartu za povratak u domovinu.

Španjolska je tako dostojno obilježila drugu obljetnicu osvajanja europskog naslova. Ostali su u igri za 'dvostruku krunu' i ostavili dojam sastava koji je spreman otići do kraja. Vrijedi istaknuti i da su novi adut dobili u vidu Llorentea koji je sjajno zamijenio lagano indisponiranog Torresa. Pitanje je tko će od njih dvojice praviti društvo Villi protiv Paragvaja.

Ako ne ide lijevom, Villa će zabiti desnom