NEPRIZNATI GOL ENGLEZA

Marca i La Repubblica: Najveći skandal Svjetskog prvenstva

27.06.2010 u 18:31

Bionic
Reading

Nema nikakve sumnje da su Englezi pokradeni previdom linijskog suca, a i slavni Franz Beckenbauer odmah je kazao kako je lopta Franka Lamparda otišla puno iza gol crte

Nepriznati pogodak Lamparda u 38. minuti susreta osmine finala SP-a protiv Njemačke koji bi Englezima donio poravnanje rezultata na 2-2, odmah je postao tema dana širom svijeta. 'Najveći skandal Svjetskog prvenstva', objavio je na svojim internetskim stranicama španjolski sportski dnevnik Marca, a isto misli i talijanska La Repubblica.

Da su suci pogriješili priznao je i legendarni Franz Beckenbauer u izjavi za njemačku televiziju: 'Pomoćni sudac je to trebao vidjeti, to je bio čisti gol', a bivši engleski reprezentativac Alan Shearer izjavio je kako Engleska ispada sa SP-a i to zbog katastrofalne odluke suca.

Njemački Der Spiegel navodi kako smo svjedočili povratku u prošlost i napominje: 'Wembley se je vratio, ali sada je situacija obratna nego 1966. Lampardova lopta završila je iza gol-linije, ali sudac to nije vidio. Ne možemo ni zamisliti kako će list The Sun reagirati na to'.

Njemačka je na Free State stadionu u Bloemfonteinu pobijedila Englesku 4:1. Golove za 'elf' zabili su Miroslav Klose (20), Lukas Podolski (32) i Thomas Müller (67, 70), dok je strijelac za Engleze bio Matthew Upson (37).