KLADIONICE NA DOBITKU

Zbog 'orlića' Srbi u minusu od 10 milijuna eura

26.06.2010 u 13:29

Bionic
Reading

Prema pisanju srpskih medija, neočekivani rezultati Srbije u skupini D koštali su tamošnje navijače najmanje 10 milijuna eura. Toliko se, naime, uplatilo u kladionicama na Antićeve 'orlove' koji nisu donosili očekivane dobitke

Poraz od Gane, pa pobjeda nad Njemačkom, a onda opet poraz od Australije, neočekivani su rezultati srpske nogometne reprezentacije koji su ljubitelje klađenja u Srbiji navodno koštali više od 10 milijuna eura. Prema pisanju lista Alo!, srpski ljubitelji klađenja promašivali su naveliko, baš kao i nogometaši i tako doslovce spasili kladionice od propasti.

S obzirom na optimizam koji je vladao u momčadi i javnosti uoči starta Svjetskog nogometnog prvenstva, malo tko je i pomislio da Srbija neće svladati Ganu u prvoj utakmici skupine D, a dogodilo se upravo suprotno; Gana je pobijedila sa 1:0 pogotkom Asamoaha Gyana u 85. minuti s bijele točke. Onda je, nakon tog velikog razočaranja, Njemačka bila izraziti favorit po koeficijentima, a Antićevim 'orlovima' malo je tko vjerovao da mogu dobiti. I što se dogodilo? Srbi golom Milana Jovanovića pobjeđuju, a navijači miješaju sreću zbog pobjede s tugom zbog 'pada' na kladionici.

Na kraju, najveći šok za sve - i navijače i nogometaše. Australija se, pogotovo nakon poraza od Njemačke sa 0:4, doimala kao lak zalogaj 'orlovima', no čuda se katkad događaju i favorizirana Srbija, kojoj je to bio meč za prolaz u osminu finala, doživljava novi poraz (1:2). Navijači, naravno, u bijesu ponovno trgaju kladioničarske listiće; treći put u tri odigrane utakmice.

'Orlovi' su tako postali 'orlići', a srpske kladionice zadovoljno trljaju dlanove. Desetak milijuna eura je uplaćeno, a da su rezultati bili prema očekivanjima, tad bi isplatile navijačima višestruko veći novac.