RIBERY ODMAH NA OPERACIJU

Povratak Francuza zanimljiv samo rijetkima

24.06.2010 u 15:37

Bionic
Reading

Nakon debakla u Južnoafričkoj Republici, a koji je pratio i sramotan odnos prema dresu s grbom, francuski su se igrači vratili kući

Francuska nogometna reprezentacija vratila se kući. To je vijest koja je razveselila samo najbliže članove obitelji. Na žalost 'tricolora', osim rezultata, izostao je i junački nastup, ali i doza poštovanja prema nacionalnom dresu. Potvrdio je to i Nicolas Anelka koji je, bez obzira na osobno mišljenje o izborniku, vulgarnim rječnikom ispratio dvadesetak godina starijeg trenera.

Igrače je na pariškom aerodromu Le Bourget dočekala te skupina iz osiguranja, gotovo jednako brojna koja im je osiguravala i kamp u JAR-u. Čim su sletjetli, Francuzi su se raštrkali svaki na svoju stranu, potvrđujući da su odnosi u reprezentaciji narušeni.

Franck Ribery je presjeo na let za München gdje bi trebao operirati prepone. Lloris i Govou su se zaputili u Lyon, a Thierry Henry je zatražio razgovor s francuskim predsjednikom Nicolasom Sarkozyjem. Pitanje je samo kome će se moći požaliti Raymond Domenech. Doduše, možda nema ni potrebe jer već se zna da će nakon njega na klupu Francuza sjesti Laurent Blanc.