ENGLEZI OPTIMISTIČNI

Lampard: Velike momčadi s vremenom postaju bolje

24.06.2010 u 12:49

Bionic
Reading

Usprkos lošim igrama u natjecanju po skupinama i teškom prolasku u osminu finala Svjetskog prvenstva, engleski nogometni reprezentativci i dalje su uvjereni kako mogu osvojiti naslov svjetskih prvaka

'Naše igre nam daju mnogo mogućnosti za nadgradnju. Više puta smo vidjeli da velike momčadi lošije uđu u natjecanje, ali što ono više odmiče postaju bolje i jače. Sada sve počinje iznova, došli smo u nokaut-fazu. Kako smo igrali u skupini ne znači ništa. Sada smo samo četiri utakmice udaljeni od nečega vrlo posebnog i stoga se možemo potpuno usredotočiti. Kada dođete u ovu fazu

natjecanja, morate biti dovoljno veliki da budete dorasli situaciji, ne smijete si dopustiti slab dan. Moramo biti odlučni', smatra veznjak Frank Lampard.

Lampardov reprezentativni kolega i klupski suigrač iz Chelseaja Joe Cole dodao je kako se osjeća povratak momčadskog duha u reprezentaciju.

'Ući u utakmicu koja nosi toliko tenzija kao ona protiv Slovenije je teško. No, igrali smo s više samopouzdanja jer smo ponovno otkrili momčadski duh. To je lijep početak, ali sada moramo stisnuti i pokušati osvojiti naslov'", rekao je Cole.

Engleska će u osmini finala u nedjelju u Bloemfonteinu (16 sati) igrati protiv Njemačke, a pobjednik tog dvoboja će u četvrtfinalu napobjednika susreta Argentina - Meksiko.