SLOVENSKI MEDIJI

'Sreća nam je okrenula leđa'

23.06.2010 u 19:06

Bionic
Reading

Slovenija je u šoku zbog načina na koji napušta Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici. Njihovi mediji pišu kako im je sreća okrenula leđa, ali da mogu biti ponosni na nastup Kekovih izabranika

Umjesto veselja i pjesme, na slovenskim ulicama je nešto prije 18 sati zavladala tišina i nevjerica. Suze su sve govorile, 'fantje' nisu prošle dalje, a do toga pothvata dijelilo ih je samo nekoliko minuta utakmice na koju nisu mogli utjecati (SAD – Alžir).

24ur piše kako je angloamerička veza bila kobna za Sloveniju. U njihovim tekstovima stoji da je cijela zemlja disala kao jedno, za gol, za prolaz, ali… U tekstu se ističe kako je Engleska imala dobre prilike, no da je isto tako sreća okrenula leđa Slovencima u 68. minuti.

Delo je izašlo s naslovom 'Amerikanci u zadnjem trenutku poslali Slovence kući'. Govori se o požrtvovanoj igri, čvrstoj Sloveniji koja je dobro zatvarala engleske pokušaje, osim jednom u 23. minuti te velikom razočaranju koje je uslijedilo nakon sučevog zvižduka, jer su tome trenutku Amerikanci poveli u drugom susretu.

Slovenski portal Dnevnik govori kako su slovenski nogometaši unatoč dobroj igri poraženi od Engleza, no njihov novinar priznaje da je Gordi Albion bio nadmoćan. Na kraju teksta stoji da je Sloveniji presudila sudačka nadoknada, ali na drugom dvoboju.