POSVETA SP-U

Jeste li spremni za odrezak od lava?

23.06.2010 u 10:08

Bionic
Reading

Iako stanovnici SAD-a nisu zaluđeni nogometom, neki tamošnji restorani su se uživjeli u Svjetsko nogometno prvenstvo, pa je tako jedan restoran u svoju ponudu uvrstio odreske od lavljeg mesa. Da, dobro ste pročitali

U Sjedinjenim Američkim Državama se podigla velika prašina nakon što je restoran Il Vinaio u centru Mesa u Arizoni u svoju ponudu uvrstio odreske od lavljeg mesa, a sve to povodom Svjetskog nogometnog prvenstva u Južnoafričkoj Republici.

Tolika se bura zbog toga podigla da su aktivisti za zaštitu životinja zatrpali restoran protestnim mailovima, a dobili su i prijetnju bombom.

'S obzirom da se Svjetsko prvenstvo održava u Africi, mislili smo da će odrezak od lavljeg mesa biti interesantan za klijente koji vole egzotična jela', kazao je vlasnik restorana Cameron Selogie.

Lavlji odrezak s prilogom se prodaje po cijeni od 21 dolara. Selogie tvrdi da se lavovi koji završe kao odresci uzgajaju na farmi i imaju dozvolu američkog ministarstva zdravstva. Jedenje lavova nije zabranjeno u SAD-u, no svejedno se mnogi zgražaju nad time.

'Većina onih koji protestiraju protiv lavljeg mesa se smire kada im se kaže da se lavovi uzgajaju na farmi i da se životinje ne muče. Naša vlada dozvoljava jedenje mnogo egzotičnih životinja. Jedna od takvih je i lav', kazao je Selogie.