SVE ILI NIŠTA!

Ozlijeđeni Becks pomaže prestrašenim Englezima

22.06.2010 u 13:37

Bionic
Reading

David Beckham ne može igrati na Svjetskom prvenstvu, ali to ne znači da ne može pomoći reprezentaciji. Dosad je sjedio na klupi i pomagao savjetima, a sad se skinuo u dres i dečkima iz 'gordog Albiona' pokazao što i kako raditi s loptom

Nema sumnje da je David Beckham još uvijek jedna od najvećih zvijezda engleske nogometne reprezentacije. Iako zbog ozljede ne nastupa na Svjetskom prvenstvu, Becks je uvijek tu negdje, na klupi, uz navijače, pored novinara. Savjetima pomaže bivšim suigračima, na sebe preuzima odnos s navijačima i kraljevskom obitelji, a nema sumnje da je od pomoći i Fabiju Capellu u održavanju dobre atmosfere i mira u svlačionici.

Kako je pred Englezima odlučujuća utakmica protiv Slovenije, a samo im pobjeda osigurava prolazak skupine i igranje u nokaut-fazi, tako se Becks unatoč preporukama liječnika skinuo u dres i s dečkima odradio trening u Royal Bafokeng Sports Campusu pored Rustenburga. Svaka čast, mnogi to ne bi učinili i riskirali pogoršanje ozljede.

'Gordi Albion' je pod paljbom otočkih medija zbog loših rezultata i još lošije igre. Čak je i Talijan Fabio Capello javno priznao da njegovi igrači imaju blokadu i strah od Svjetskog prvenstva, točnije od novog neuspjeha. Mala Slovenija dat će odgovor na pitanje ima li u toj famoznoj Engleskoj, koja je vrištala o pohodu na naslov prvaka svijeta, dovoljno snage da se uhvati posljednja šansa za prolazak ne baš preteške skupine C u kojoj još igraju i SAD i Alžir.