TUGA ZBOG KATASTROFE

Korejski komentator naglo zanijemio

22.06.2010 u 10:29

Bionic
Reading

Prvi izravni prijenos nogometne utakmice u Sjevernoj Koreji pokazao se najtežim poslom na svijetu za korejskog TV-komentatora koji je ostao bez ijedne riječi nakon katastrofalnog poraza 0:7 od Portugala

Sjevernokorejski komentator je euforično započeo utakmicu, a kada je Portugal u 29. minuti postigao gol, stalno je spominjao da će 'Koreja izjednačiti, te da je igra sjajna'. Nažalost po njega i korejske nogometaše, u drugom dijelu je uslijedio potop Azijaca, a kada su Portugalci zabili četvrti zgoditak, komentator je samo zavapio 'Ne' i više se nije javljao dokraja utakmice, pa je prijenos pola sata išao bez tona, uz zvuke vuvuzela.

Potaknut sjajnom izvedbom protiv Brazila i minimalnim porazom (1:2), vlasti Sjeverne Koreje su se odlučile izravno prenositi utakmicu s Portugalom. Prijenos je počeo točno kada je svirana himna, a završio je iste sekunde kada je sudac odsvirao kraj utakmice.

Iako su Sjeverna i Južna Koreja praktički u 'tihom ratu', cijeli južni dio poluotoka je navijao za svoje sjeverne susjede.

'Moje srce je prestalo kucati kada su se Portugalci razigrali', kazao je jedan od brojnih Južnokorejaca, koji su gledali utakmicu i navijali za Sjevernu Koreju.