SOLIDARNOST S ANELKOM

Kaos u JAR-u: Francuzi odbili trenirati

20.06.2010 u 19:03

Bionic
Reading

Točku na 'i' njihova najsramotnijeg natjecanja do sada francuski nogometaši stavili su odbijanjem poslušnosti stručnom stožeru i nedolaska na trening. Sustav se raspao, letjet će, figurativno, mnoge glave

Dio igrača istrčao je na travnjak svoje baze u Knysni pozdraviti 200-tinjak okupljenih navijača, no kod suprotnog gola je 'kuhalo'. Kapetan Evra pozvao je na razgovor izbornika Domenecha a uskoro im se pridružio i stručnjak za fizičku spremu Duverne, koji je ušao u žučnu raspravu s kapetanom sastava.

Domenech, kao ni inače, nije uspio zaustaviti svađu i Duverne je ljutito otišao bacivši pritom akreditaciju na pod. Jasan znak da više ne misli raditi na ovom natjecanju. Onda je došao i direktor reprezentacije Valentin, no kako ni on nije uspio uvjeriti Evru da skupi suigrače i da trening počne, otišao je i on i usput novinarima rekao:

'Ovo je sramota. Odbijaju raditi. Podnosim ostavku u reprezentaciji i Savezu.'

Nakon kratkog vremena igrači su se skupili, ali kako bi ušli u autobus i napustili stadion. Domenechu su ostavili proglas koji je ovaj uskoro bivši izbornik pročitao začuđenim novinarima:

'Francuski savez ni u jednom trenutku nije uzeo igrače u zaštitu, već su Anelku potjerali s prvenstva samo na osnovu onoga što je pisalo u medijima. Posljedica toga je naš bijes i ovako pokazujemo da se ne slažemo s njihovom odlukom. Danas nećemo trenirati.'

Francuska, zemlja revolucija i revolucionara, još je jednom potvrdila svoju vruću narav. Igrači se hrabro suprotstavljaju Savezu i to u trenucima kada bi mnogi držali glavu dolje i molili da ih nitko ništa ne pita.