BEZ DLAKE NA JEZIKU

Maradona: Pele je za muzej, a Platini arogantni Francuz

16.06.2010 u 15:30

Bionic
Reading

Diego Armando Maradona nastavlja u svom stilu; nakon kritika koje su mu uputili Pele i Michel Platini, 'mali zeleni' uzvratio je duplom porcijom

Argentinski nogometni izbornik i jedan od najboljih nogometaša svih vremena Diego Maradona u svom se posljednjem verbalnom ispadu obrušio na brazilsku legendu Pelea, aktualnog predsjednika Europskog nogometnog saveza (UEFA) Michela Platinija te loptu kojom se igra Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici.

'Pele bi se trebao vratiti u muzej', bio je Maradonin odgovor na Peleovu izjavu kako je on postao argentinski izbornik samo zbog novca.

Ni Platini nije ostao pošteđen Maradoninih kritika.

'Njegovo me ponašanje ustvari ne iznenađuje, jer smo oduvijek imali hladan odnos. Osim pozdrava, nismo razgovarali. Svi znamo kako su Francuzi arogantni, Platini misli da je bolji od svih ostalih, zato ne obraćam previše pozornosti na njegove izjave', rekao je Maradona.

Maradonin komentar u vezi lopte kojom se igra na SP-u, a koja je pretrpjela brojne kritike bio je sljedeći:

'Ne želim puno pričati o lopti, igrači su već dovoljno toga rekli, ali velika je razlika igrati njome. Neka ju Pele i Platini pogledaju i pitaju se je li to lopta kakvom smo mi igrali. Trebali bi odlučiti je li lopta dobra ili loša i prekinuti s besmislenim komentarima vezanim za mene.'