SKANDAL FIFE

Nizozemke u zatvoru poput najgorih huligana

19.06.2010 u 15:15

Bionic
Reading

Nizozemske navijačice, ne jednu, dvije ili tri, nego njih 36 policija je izvela sa stadiona Soccer City u Johannesburgu poput najvećih huligana i kriminalaca i to zbog haljinica koje su nosile. Zbog samo sebi znanih razloga, Fifa i organizatori SP-a povezali su nizozemske navijačice s Bavarijom

Veliki skandal u režiji Fife i organizatora Svjetskog nogometnog prvenstva viđen je u ponedjeljak popodne. Južnoafrička policija 'skinula je' s tribina 36 nizozemskih navijačica, i to samo zato što su prijavljene da reklamiraju - Bavariu. Kako je netko povezao pivo i tradicionalne narančaste nizozemske haljine, to nikome nije jasno, no djevojke su u pritvoru provele nekoliko sati, a policija im je prijetila deportacijom i tužbom.

'Optužili su nas za prikriveni marketing i strpali u zatvor. Uzeli nam putovnice i prijetili tužbama. Bilo je mučno, neke su djevojke plakale i sve se činilo kao noćna mora', svjedočila je novinarima jedna od uhićenih, Barbara Kastein.

Nizozemski nogometni savez još se nije oglasio, a isprike policije, Fife i čelnika organizacije u JAR-u djevojke nisu dočekale. Da nije tragično, bilo bi smiješno!