KAMERUNCI RAZOČARALI

Japanci s Hondom do važne pobjede

14.06.2010 u 17:50

Bionic
Reading

Pogotkom Honde u 39. minuti, Japan je sa 1:0 pobijedio Kamerun i tako svoju momčad stavio uz rame Nizozemskoj. Kamerunci su pak u vrlo lošoj situaciji i, iako imaju još dva kola za popravni, čini se da su se već oprostili od osmine finala

U još jednoj dosadnoj utakmici na ovom SP-u, Japan se dočepao važnih bodova te s tri boda najavio mogući plasman u osminu finala. Istu onu gdje su mnogi gurali Kamerun, kao jednu od najozbiljnijih afričkih reprezentacija. Iako su Kamerunci bili favoriti, malo su toga pokazali na terenu, a zanimljivo je da je Samuel Eto'o, prvi topnik 'lavova' prema Kawashimi zapucao u trećoj minuti sudačke nadoknade.

U prvom dijelu utakmice malo je toga bilo za vidjeti, a jedini pogodak, nakon kojeg smo se nadali zanimljivoj utakmici, 'pao' je u 39. minuti kada je napadač moskovskog CSKA Keisuke Honda poentirao nogom nakon pospane reakcije kamerunske obrane, koja nije dobro reagirala nakon ubačaja Daisuke Matsuija.




Nastavak je ponudio nešto zanimljiviju situaciju na terenu, ali osim pokušaja Choupo Motinge u 48. minuti sve do 90. minute Kamerunci nisu zaprijetili Kawashimi. Japancima je pak takva igra odgovarala, a idealnu prigodu da povedu sa 2:0 i riješe pitanje pobjednika imao je Okazaki u 68. minuti. No njegov je udarac odsjeo na vratnici.

Najbliži izjednačenju Kamerunci su bili u 86. minuti, ali udarac Mbije odsjeo je na vratnici. Par minuta kasnije, japanskom vrataru prvi je put zaprijetio Eto'o, ali i da je postigao gol, ne bi bio priznat, jer suci su označili prekid igre.

Naravno, takvim raspletom Japanci su bili oduševljeni, proslavivši prvu pobjedu na SP-ima nakon osam godina, od pobjede nad Tunisom na SP-u 2002. godine, to jest prvu pobjedu na prvenstvu koje nije bilo u Japanu.
U drugom kolu Japan će igrati protiv Nizozemske, dok će Kamerun tražiti bodove spasa protiv Danske.

JAPAN - KAMERUN 1:0

STRIJELAC: 1:0 Keisuke Honda (39).
ŽUTI KARTONI: Nicolas N'Koulou (72-Kam), Yuki Abe (90-Jap).
SUDAC: Olegario Benquerenca (Portugal); STADION: Free State; GLEDATELJA: 30.620

JAPAN: Eiji Kawashima; Yuki Abe, Yuji Nakazawa, Tulio, Yuichi Komano; Yuto Nagatomo, Yoshito Okubo (Kisho Yano od 82), Yasuhito Endo, Makoto Hasebe (Junichi Inamoto od 88.), Daisuke Matsui (Shinji Okazaki od 69.), 18-Keisuke Honda.

KAMERUN: Hamidou Souleymanou; Stephane Mbia, Sebastien Bassong, Nicolas Nkoulou, Benoit Assou-Ekotto, Jean Makoun (Geremi od 75 minute), Enoh Eyong, Achille Webo, Joel Matip (Achille Emana od 63), Samuel Eto'o, Eric Choupo-Moting (Mohamadou Idrissou od 75).