JAR - MEKSIKO 1:1

Umjesto pobjede, Meksikanci slave remi

11.06.2010 u 17:58

Bionic
Reading

U Johannesburgu je počelo 19. svjetsko prvenstvo, a otvorili su ga domaćini Južnoafrikanci i Meksikanci. U dvoboju u kojem je svakoj momčadi pripalo jedno poluvrijeme, rezultat je bio 1:1

Nakon dugog iščekivanja, u Johannesburgu je napokon počelo 19. svjetsko nogometno prvenstvo, a čast da ga otvore imali su domaćini Južnoafrikanci i Meksikanci. Gosti iz Srednje Amerike, s obzirom na rejting, bili su veliki favoriti, što su i u uvodnim minutama utakmice i potvrdili.

Već u drugoj minuti Meksikanci su mogli povesti, a u prigodi pred Khuneom bio je Dos Santos, poznatiji kao Giovani. Vratar domaćih u tim je trenucima imao mnogo posla, a već do šeste minute spasio je još dvije prigode gostiju. Domaćine je pratila glasna buka vuvuzela, ali prvu prijetnju meksičkom vrataru stvorili su tek u 17. minuti, preko igrača Evertona, Pienaara.

Meksikanci su nastavili u istom ritmu i pravo je čudo što su sve promašili Franco i Giovanni i što je rezultat do kraja prvog poluvremena ostao 0:0. Doduše, zabili su gosti gol, ali u 37. minuti napadač Meksika bio je u zaleđu, pa ga je sudački trojac opravdano poništio. Tek pred kraj prvog dijela domaćini su se uspjeli konsolidirati i preko Mphele i Dikgacoija stigli su zaprijetiti Perezu.

Drugo poluvrijeme bilo je puno bolje za domaćine. Osim što su sada oni diktirali tempo, već u 55. minuti preko Siphiwea Tshabalale, koji je sjajno primirio dubinsko proigravanje i još ljepše pogodio suprotni kut meksičkog vratar, stigli su i do vodstva.

Igra Meksikanaca u tom je trenutku bila neprepoznatljiva i domaćini su mogli i imati veće vodstvo. No, u 66. minuti Mphela je bio prebrz, ušao u zaleđe i sudac bi mu opravdano poništio gol. Naravno, da ga je zabio.

Gosti su u 60. minuti tek prvi put zaprijetili domaćinima, i to preko Giovanija, ali do izjednačenja su stigli preko braniča Rafe Marqueza. On je u 78. minuti dobro primirio ubacivanje i plasirao loptu pokraj Khunea. Bila je to jedna od rijetkih prigoda za goste u drugom dijelu, koji su u sudačkoj nadoknadi mogli ostati i bez tog boda. Na žalost domaćina, Mphela je nakon dugog bijega meksičkoj obrani u presudnom trenutku ostao bez koncentracije i pogodio vratnicu.

 
JAR - MEKSIKO 1:1 (0:0)
Strijelci: 1:0 Tshabalala (55), 1:1 Marquez (79).
Sudac: Irmatov (Uzb).
Gledatelja: 84.000

JAR: Khune - Gaxa, Thwala (Masilela, 46), Khumalo, Mokoena - Letsholonyane, Dikgacoi, Pienaar (Parker, 83), Modise, Tshabalala - Mphela

MEKSIKO: Perez - Juarez, Marquez, Rodriguez, Salcido - Torrado, Aguilar (Guardado, 56), Osorio - Dos Santos, Franco (Hernandez, 73), Vela (Blanco, 69)